Сензациите в пресата: Мениджъри мътят главата на Тиам

Локо (Пд) с последна оферта към Стивън Езе, Желко си чака 20 заплати накуп

Сензациите в пресата: Мениджъри мътят главата на Тиам

Най-интересните теми от българската преса днес, 11 октомври:

 

„Тема спорт”: Мениджъри мътят главата на Тиам

 

Формата на халфа на Левски Кали Тиам в последните мачове спадна. От сенегалеца се очакваше много повече особено в последния двубой на сините - гостуването на Лудогорец, загубено с 0:2. В Разград той бе доста несигурен, не успя да направи така, че да пресича в зародиш атаките на домакините и да даде стабилност в зоната пред защитата. Причината за "криволиченето" на Тиам в последно време е, че мениджъри са завъртели главата на полузащитника с обещания да му осигурят добър трансфер през зимата. Към него има интерес от Турция, както и от Русия. Той вече е играл в тези първенства. 25-годишният халф е носил екипа на Газиантепспор, а последният му тим, преди да дойде на Терена", бе Динамо Москва.

Треньорският щаб на Левски се надява в паузата на първенството Тиам да успее да си върне формата. Иначе сините не планират да се разделят с най-добрите си играчи през зимата. Сред тях са младоците Станислав Иванов и Найджъл Роберта, които вече влязоха в полезрението на френския елитен Тулуза. През зимата Петър Хубчев ще опита да подсили тима на няколко поста. Той иска от ръководството да бъдат взети играчи в защита и халфовата линия. Не е ясно и дали от клуба ще подновят интереса си към звездите на Ботев Пловдив Кристиан Димитров и Тодор Неделев. През лятото сините не успяха да ги привлекат.

 

"Тема спорт": Локо (Пд) с последна оферта към Стивън Езе

 

Локомотив (Пловдив) ще направи финален опит да задържи Стивън Езе. Това ще се случи в понеделник. За тогава е планирана среща между нигерийския бранител, спортния директор Георги Иванов-Гонзо и старши треньора Бруно Акрапович. В началото на седмицата босненският специалист се връща на "Лаута" от родината си, където в момента си подновява тапията.

"Сядаме и говорим. Ако остане - добре, ако ли не, ще сме наясно какво да правим в бъдеще", заяви Акрапович.

25-годишният Езе е несменяем титуляр при "черно-белите" от пролетта на 2018 година насам. Снажният бранител има на сметката си 54 шампионатни двубоя. През този сезон не е пропуснал нито един мач от първенството - в 12 срещи е реализирал 3 гола. На "Лаута" се надяват усилията им да подпишат нов договор със Стивън да се увенчаят с успех. Контрактът на нигериеца с клуба изтича с края на годината и той вече може да води преговори с други клубове, в които да премине като свободен агент.

 

„Меридиан мач”: Желко си чака 20 заплати накуп

 

Казусът в Ботев (Пловдив) покрай раздялата с треньора Желко Петрович все повече се заплита. Специалистът продължава да отказва да си тръгне от Пловдив и не приема да разтрогне при предложените му от клуба условия. Въпреки че на няколко пъти черногорецът повтори, че не е в Пловдив за пари, изискванията му на раздяла с „жълто-черните" са непосилни. Той иска клубът да му изплати накуп всички заплати по двегодишния договор. На практика той е работил само четири месеца, а иска да си тръгне с още 20 възнаграждения в сметката. В момента Ботев няма как да си позволи подобно разхищение и надеждите са, че ръководството ще стигне до разумно споразумение с Петрович. Очаква се днес той да има разговор лично със собственика Георги Самуилов и двамата да договорят условията по раздялата.

В същото време далеч по-сговорчив се показа помощникът, който дойде заедно с Желко в Ботев. Жарко Лучич се е договорил за всичко с изпълнителния директор Иван Йотков. Договорът му вече е прекратен и той си тръгна от Пловдив. От сряда към щаба на Ферарио Спасов се присъедини и Диян Божилов. Той заедно с Лилчо Арсов са новите асистенти в първия тим.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки