Филип Виденов спира с баскетбола

Звездата се готви да влезе в политиката, може да оглави спорта в родния Русе

Филип Виденов спира с баскетбола
Филип Виденов е готов да сложи край на бляскавата си кариера. На 39 години една от емблемите на българския баскетбол през този век възнамерява да окачи кецовете в края на месеца.
 
Бившият капитан на националния ни тим ще се опита да влезе в политиката и е амбициран да помогне за съживяването на спорта в родния Русе. Той е сред кандидатите за влизане в общинския съвет на изборите на 27 октомври. И има голяма вероятност при положителна за него развръзка да оглави спорта в местната община.
 
"На практика може да се каже, че съм спрял със спорта, така е. Все още не е окончателно, защото не се знае какво ще стане на изборите. Но в общи линии това е решението. Разбира се, мога и да се върна един ден, но към момента смятам, че това е нещото, което искам да правя. И вярвам, че мога да помогна.
 
Не искам да продължавам да стоя отстрани и като останалите да говоря как нищо не се прави. Затова ще се опитам от първо лице да променя това. Истината е, че спортът в Русе не е в добро състояние и нещо трябва да се направи. Нямам какво да губя, мога само да помогна и това възнамерявам да направя", сподели специално за "Тема спорт" Виденов.
 
Единственият българин, играл в редиците на Реал Мадрид, допълни, че е имало вариант да подпише договор в Иран и да продължи да играе, но е отклонил офертата.
 
"Прецених, че е по-добре за моето семейство да съм тук, в България. Условията не бяха толкова впечатляващи както едно време, когато играех в Иран. Ситуацията там е по-сложна. Семейството ми е тук в Русе, така че за мен това е най-добрият вариант - да работя в името на спорта за града и да се опитам да направя така, че да дойдат по-хубави дни тук, при нас", каза още Виденов.
 
Гардът игра за последно с екипа на Берое в родното първенство през 2018-а. Той завърши магистърска степен по спортна администрация към ФИБА по проекта TIME-OUT. Богатата му кариера премина още през Нанси (фр), испанските Каха Сан Фернандо и Гранада, Цървена звезда, Проком Гдиня и други. Виденов стана шампион на Полша през 2011-а и игра в Мача на звездите на Турция през 2006-а. Спечели и титлата на България през 2016-а с Лукойл Академик.

 

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки