Англичаните смекчиха тона преди гостуването в София

След острата реакция на БФС

Англичаните смекчиха тона преди гостуването в София

В лагера на английския национален отбор по футбол смекчиха тона, след като първоначално заявиха, че ще нарушат правилата на УЕФА и ще напуснат терена при прояви на расизъм в Чехия или в България.

Това предизвика остра реакция от Българския футболен съюз в лицето на неговия президент Борислав Михайлов, който сезира централата за „тенденциозните коментари от футболисти на английския национален отбор”.

В последната си пресконференция селекционерът на Англия Гарет Саутгейт и един от лидерите на тима Рахийм Стърлинг дадоха „заден ход” и обявиха, че вярват в правилата на УЕФА.

„Мисля, че като отбор не бяхме добре подготвени за това, което стана в Черна гора. Трябваше да знаем, че има определен протокол, по който се действа. В началото на седмицата имахме среща, на която Саутгейт ни обясни какъв е протоколът на УЕФА“, каза Стърлинг. 

"Сега трябва да дадем шанс на УЕФА да поеме отговорност и да се справи със ситуацията. Към този момент имаме пълно доверие на централата, допълни той, цитиран от БГНЕС.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки