Хебър спечели историческа първа Суперкупа (СНИМКИ)

"Тигрите" надиграха Неефтохимик 2010 в изключително зрелищен двубой

Хебър спечели историческа първа Суперкупа (СНИМКИ)

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) спечелиха историческа първа Суперкупа на България при мъжете! "Тигрите", водени от Атанас Петров, надиграха Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (31:29, 25:20, 25:18) в изключително зрелищен двубой, който се игра в столичната зала „Христо Ботев“.

 
Първият гейм се превърна в спектакъл. При 10:10 Хебър се пропука и допусна грешки, които доведоха до предимство за бургазлии, които дръпнаха с 16:11. "Тигрите" обаче бързо успяха да стопят пасива си, като отново изравниха играта. След няколко гейм бола и за двата тима по-устойчиви се оказаха хебърци, които затвориха гейма с 31:29 след две поредни успешни атаки на Венци Рагин и Тодор Алексиев.
 
 
След серия от сервис на Георги Братоев Хебър поведе с 15:11 във втория гейм. Въпреки усилията на бургазлии, момчетата на Атанас Петров съумяха да запазят аванса си докрай и наложиха волята си и в този гейм, като поведоха с 2:0.
 
 
Това се отрази на шампионите и в тртата част те не оказаха никаква съпротива. Волейболистите на Хебър диктуваха темпото, взеха първоначален аваст с 12:7, задържаха преднината си и спечелиха частта, а с това и крайната победа.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки