Чехия мечтае за Евро 2020 след обрат срещу Англия! (ВИДЕО)

"Трите лъва" допуснаха първа загуба и пропуснаха да се класират предсрочно за финалите

Чехия мечтае за Евро 2020 след обрат срещу Англия! (ВИДЕО)

Чехия изненадващо спечели с 2:1 домакинството си на Англия в мач от Група "А" на европейските квалификации, в която е и България. При успех днес "трите лъва" щяха предсрочно да си осигурят класиране на финалите, домакините обаче извършиха подвиг, който запази живи мечтите им да играят на първенството догодина.

 
Англичаните остават лидери с 12 точки, колкото има и втория Чехия. Трети е тимът на Косово с 8.
 
На „Синобо Стейдиъм” в Прага още в 5-ата минута Рахим Стърлинг беше съборен в наказателното поле и гостите получиха дузпа, която беше реализирана от Хари Кейн.
 
Това обаче изобщо не смути домакините и малко след това Пикфорд трябваше да се намесва след удар на Куфал. При последвалия корнер настана суматоха в наказателното поле на британците. Там най-съобразителен се оказа Брабец, който  насочи топката във вратата и в 9-ата минута резултатът стана 1:1.
 
В 20-ата Шик пробва удар с глава, който обаче премина покрай вратата на гостите. Десетина минути след това изстрел на Кейн беше блокиран от съперников бранител.
 
След час игра чехите бяха на косъм от пълен обрат. Масопуст отправи удар, който бе по брилянтен начин спасен от Пикфорд. Домакините продължиха да създават по-опасните положения след почивката. В 74-ата минута Сучек се строполи в наказателното поле на англичаните след съприкосновение с противников бранител, но реферът си замълча.
 
Така се стигна до 85-ата минута, когато Ондрашек вкара втори за чехите. Той бе намерен на точката на дузпата и не сгреши.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки