Норвегия забави визата на Испания за Евро 2020 (ВИДЕО)

Гол в 93-ата минута на Джошуа Кинг спря победната серия на "Ла Фурия" и донесе точка на норвежците

Норвегия забави визата на Испания за Евро 2020 (ВИДЕО)

Норвегия спря победната серия на Испания, спечелвайки точка у дома с гол в добавеното време в мач от квалификационна Група F за Евро 2020. Саул Нигес даде преднина на „Ла Фурия“ в 47-ата минута, а Джошуа Кинг донесе точка за домакините в третата минута от добавените 4 на втората част. Така Испания има 19 точки след шест победи и реми днес, докато Норвегия е с 10 на 4-ата позиция и остава в битката за второто място в групата.

Гостите бяха по-активни през първите минути на срещата, а в 16-ата Фабиан Руис изведе технично Навас отдясно, той направи прострелно центриране по земя, но Родриго се размина с малко да играе с топката.

Няколко минути по-късно Елабделауи направи ефектно центриране с рабона към Джошуа Кинг, който обаче не затрудни Кепа с удара си с глава.

В 29-ата Кинг отправи мощен шут отдясно, но на пътя на топката застана Серхио Рамос и отклони с тяло в корнер. Капитанът на Испания записа своя 168-и мач с националната фланелка, поставяйки рекорд по участия за „Ла Фурия“. Предишният рекорд бе на Икер Касияс, който имаше 167 мача с националния тим на Испания.

В 39-ата минута Елабделауи получи на чиста позиция в наказателното поле, но сякаш не очакваше подаването и се отдалечи с топката от вратата, реши да подава към Кинг и вратарят на гостите спря атаката на Норвегия.

Испанците започнаха отлично второто полувреме, като още в 47-ата откриха резултата. Саул Нигес шутира от дъгата на големия пеналт, вратарят Ярстейн успя да играе с топката, но недостатъчно, за да избие и кълбото посети мрежата му.

Фабиан Руис можеше да сложи точка на спора в 67-ата, но след негов далечен удар топката „кацна“ на напречната греда и излезе в аут.

В 73-ата Селнес стреля в близост до точката за изпълнение на дузпа, но силният му удар бе блокиран от Саул Нигес.

Норвежците вдигнаха оборотите в последния четвърт час, но така и не стигаха до желания изравнителен гол, а в 89-ата Руис за втори път уцели гредата.

В добавеното време домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Кепа Арисабалага фаулира Елабделауи, а Джошуа Кинг бе безпогрешен от бялата точка, оформяйки крайното 1:1.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки