Усик дебютира с победа при най-тежките

Украинеца отказа Чаз Уидърспун в седмия рунд на битката

Усик дебютира с победа при най-тежките

 Абсолютният световен шампион в полутежка категория Александър Усик дебютира с победа при най-тежките, след като отказа в седмия рунд съперника си Чаз Уидърспун в централния двубой на голямата гала вечер в Чикаго. Успехът на украинеца беше очакван, тъй като Уидърспун беше избран за негов съперник едва няколко дни преди двубоя, след като Тайлър Спонг отпадна заради проблем с допинг проба.

Той издържа все пак до седмия рунд, когато от изтощение вече не можеше да продължи и мачът беше прекратен от реферите. Усик започна предпазливо срещу Уидърспун, като в първия рунд изпитваше съперника. Във втория той започна да му нанася удари, но като цяло темпото не беше бързо. Украинецът вдигна осезаемо оборотите в третия, но Уидърспун се държеше. В четвъртия рунд Усик засипа съперника с удари и го притисна към въжетата. Американецът се държеше на краката си, но така и не успяваше да вземе някаква инициатива. В петия Уидърспун понесе много удари и откровено нямаше отговор на действията на украинеца.

Превъзходството на Усик в шестия стана осезаемо, когато американският ветеран понесе много тежки удари. Канонадата продължи и в седмия, а в паузата преди осмия Уидърспун прецени, че не може да продължи и се отказа.

"Бях нервен заради промяната на съперника, но се помолих на Бог за помощ. Разликата в килограмите (Уидърспун тежи 109,8 кг срещу 97,5 кг на Усик) се усети, но и преди съм изпадал в подобна ситуация. Тактиката ми беше да се боксирам, докато се появи шанс, който да използвам. Готов съм да се бия с Антъни Джошуа, Анди Руис, Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър", коментира на ринга Усик, който беше подкрепян горещо от феновете в Чикаго.

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки