Белгия с нова победа (ВИДЕО)

Вече имат 24 точки и голова разлика 30:1

Белгия с нова победа (ВИДЕО)

 Въпреки че още в четвъртък Белгия се осигури класиране на Евро 2020 година, "червените дяволи" не подцениха гостуването си на Казахстан, надделяха с 2:0 и записаха осма победа от осем мача в Група I. Миши Батшуай (21) и Тома Мюние (53) се разписаха за гостите, които през втората част пропуснаха още няколко добри възможности.

 
Роберто Мартинес промени изцяло халфовата линия на своя тим. Мюние, Торган Азар, Витсел и Прает замениха Шадли, Тилеманс, Ванакен и Кастане.
 
Няколко промени имаше и в състава на домакините. Жуков, Шомко, Федин, Бейсебеков и Керимжанов започнаха като титуляри.
 
Белгийците видимо не играеха на максимални обороти, но това не им попречи да се оттеглят на почивка с гол аванс. В 21-вата минута Прает получи от Мертенс, проби добре отдясно, след което центрира по прекрасен начин към далечната греда, където Батшуай засече бе проблеми.
 
Казахстан се опитваше  да играе смело. Най-добрата възможност за домакините пред първото полувреме бе още в осмата минута, когато удар от въздуха на Федин премина на сантиметри над вратата.
 
В 53-тата минута Тома Мюние удвои, след като получи превъзходен извеждащ пас от Еден Азар, овладя добре топката и шутира в близкия ъгъл. Самият Азар пропусна да се разпише в 62-рата минута, когато стреля встрани. Батшуай пропиля още по-чиста възможност няколко минути по-късно, след като не успя добре да засече центриране на Мертенс отляво. Торган Азар стана поредният играч на Белгия, който се размина с гола, но и това бе напълно достатъчно за тима на Роберто Мартинес. Белгийците имат 24 точки и голова разлика 30:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки