Сензациите в пресата: Очертава се дълго отсъствие за Бикел, ще се оперира

Босът на Ботев (Пд) поискал повече от звездите на специална среща, Локо Пд чака бонус от Лозана преди ЦСКА

Сензациите в пресата: Очертава се дълго отсъствие за Бикел, ще се оперира

Най-интересните теми от българския печат днес, 14 октомври:

 

„Тема спорт”: Очертава се дълго отсъствие за Бикел, ще се оперира

 

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета потвърди, че контузията на халфа Жанио Бикел е сериозна и ще се наложи операция. Той ще отсъства поне месец, но не е изключено възстановяването му да отнеме и по-дълго време. 

"Бикел може да отсъства задълго. Няма как да се размине с операцията. Интервенцията ще бъде направена през седмицата. Много жалко, защото играеше силно. Това момче няма късмет. Проблемът е в рамото му, но не съм специалист и не мога да кажа точната диагноза. След като премине операцията, ще може да се каже със сигурност колко дълго ще отсъства", заяви Джарета.

Заради травмата Бикел ще пропусне серията от 4 гостувания срещу Локо Пд, Етър и Черно море за първенство и Арда за купата. Халфът се контузи през първото полувреме на двубоя с Витоша (4:0). През сезона дотук Бикел беше взел участие във всички 19 срещи - 12 мача в елита, 1 за купата и 6 в Лига Европа. Той не беше титуляр само в първите два кръга срещу Етър (2:2) и Черно море (1:3).

 

„Меридиан мач”: Локо Пд чака бонус от Лозана преди ЦСКА

 

Спортно-техническият щаб на Локо (Пд) се надява да може да подсили състава за предстоящото дерби с ЦСКА в края на седмицата с двете си последни попълнения. От „Лаута" признаха, че очакват Спортният арбитражен съд в Лозана (CAS) да разреши БФС да картотекира служебно нападателя Джордан Греъм и левия халф Силвен Десланд.

Те тренират вече повече от месец с „черно-белите", които договориха преотстъпването им от английския Уулвърхемптън. От футболната ни централа обаче не регистрираха навреме трансферите им, а след това ФИФА отказа да разреши да ги картотекират служебно. В КАС обаче се очаква да уважат претенциите на Локо, както и на Уулвс, които също са страна по казуса. Клубовете са категорични, че са действали коректно и в срок са придвижили нужната документация. От Локо са ангажирали с делото Георги Градев, който е изразил оптимизма си, че Греъм и Десланд ще са на линия за следващия мач. Последният не игра в контролата с Хебър, защото е болен. Нападателят Греъм обаче впечатлява с качествата си и особено при отсъствието на контузения Анте Аралица е необходим на Бруно Акрапович. Босненецът от днес отново ще води тренировките на тима, след като през миналата седмица бе в родината си на курсове за подновяване на своя лиценз „УЕФА ПРО".

 

„Меридиан мач”: Босът на Ботев (Пд) поискал повече от звездите на специална среща 

 

Освен с треньора Ферарио Спасов собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов се е срещнал и с три от звездите в тима на „жълто-черните". Преди контролата с Царско село босът провел кратък разговор с Тодор Неделев, Александър Тонев и Антонио Вутов. Те, заедно с национала Кристиян Димитров, в момента са и най-скъпоплатените футболисти на „канарчетата". Самуилов е бил категоричен, че е очаквал повече от тях и настоява да поведат съотборниците си към излизане от кризата. Бизнесменът е в правото да изисква повече от триото, още повече, че специално Неделев и Вутов получиха от него и увеличение на заплатите през лятото. Самуилов им вдигна възнагражденията, за да подпишат нови договори с Ботев, но ефектът от това към момента е по-скоро отрицателен. „Жълто-черните" се сринаха до предпоследното място в класирането с едва девет точки и това доведе до сериозни трусове в клуба. Стигна се до раздяла със спортния директор Адалберт Зафиров, чиято длъжност вече е закрита, както и с треньора Желко Петрович. Последният още не е договорил условията по прекратяването на контракта си, но определено ще излезе твърде скъпо на клуба.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки