НОВО ПАДЕНИЕ! Гришо си тръгна рано от Стокхолм (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българинът допусна обрат и загуби от американец, който е №50 в световната ранглиста

НОВО ПАДЕНИЕ! Гришо си тръгна рано от Стокхолм (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров приключи рано-рано участието си на турнира в Стокхолм, който спечели през 2013 година. Българинът беше елиминиран във втория кръг от Сам Куери в дебютния си сблъсък на надпреварата. Григор допусна обрат и загуби от американеца, който е №50 в световната ранглиста - 7:6(7), 3:6, 6:7(1)

 

Куери започна в Стокхолм с победа над Денис Новак със 7:6(6), 6:4. Американецът се намира под №50 в световната ранглиста. 

 

 

ПЪРВИ СЕТ

Димитров започна отлично и спечели на нула откриващото си подаване в мача, като при 40:0 направи ас от втори сервис. Куери отговори със силен първи сервис-гейм, в който Григор успя да взе само точка. 

 

Второто подаване на Димитров в срещата не бе така безпроблемно като първото. Дори мина през точка за пробив за Куери, въпреки че хасковлията имаше аванс от 40:15. В крайна сметка нашето момче взе гейма - 2:1. 

 

След това Григор и Куери печелеха лесно геймовете си. При 5:4 в своя полза Димитров успя да притисне американеца, стигайки до 30:0 след убийствен минаващ удар от много трудна позиция, който принуди Куери да сбърка на мрежата. Американецът обаче направи обрат до 40:30 и въпреки че геймът мина през дюс Куери се измъкна - 5:5.

 

Тайбрекът беше логичната развръзка на първия сет на фона на играта, като и в него Григор започна отлично. Българинът направи ранен мини-пробив за аванс от 2:0. След това поведе с 4:1, а при 6:2 имаше 4 поредни сетбола, но Куери съумя да изравни до 6:6. В крайна сметка Григор стигна до 9:7 и спечели първия сет.

 

ВТОРИ СЕТ

Димитров и Куери продължиха да печелят лесно подаванията си, но това се промени в шестия гейм. В него сервиращият Гришо се озова в много тежка позиция при 0:40 и още в следващата точка допусна грешка с форхенд по правата, който се спря в мрежата. Първият пробив в мача бе факт и бе затвърден набързо от американеца, който поведе с 5:2 в резултата. Последва размяна на по още един гейм и победителят трябваше да бъде определен след изиграването на трети сет.

 

ТРЕТИ СЕТ

 

Първият гейм на решаващата трета част не мина по най-гладкия за Григо начин, който бе на косъм от двойна грешка при 30:30. Куери поиска намесата на системата за видеоповторения “Ястребово око” и тя показа, че топката е попаднала в полето, макар и на милиметри от аута, след втория сервис на българина. Това помогна на 28-годишния хасковлия да спечели гейма, но Куери бе безпощаден на свой сервис и много бързо изравни - 1:1.

 

В следващите геймове нямаше точки за пробиви, но при 4:4 Димитров бе опрян до стената. Българинът трябваше да отразява брейкпойнт с тежестта на скрит мачбол. И Григор издържа, заличавайки точката за пробив с невероятно отиграване на мрежата, на каквото малко тенисисти са способни. Така хасковлията се пребори за 5:4, после поведе и с 6:5, но в крайна сметка победителят в мача трябваше да бъде излъчен в нов тайбрек.

 

За разлика от първия сет, сега тайбрекът се разви по кошмарен за Димитров начин. Всичко в играта на Куери се получаваше - безмилостни сервиси, неочаквано поразяващ ретур, страхотен уинър по правата от бекхенд и резултатът изведнъж стана 5:0, без Григор да е направил кой знае какви грешки. Българинът не се предаде и спечели следващата точка, която бе при сервис на американеца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки