Сензациите в пресата: Двама треньори си тръгват от Левски

Турицов под въпрос за мача с Локо Пд, Гонзо гледа защитник

Сензациите в пресата: Двама треньори си тръгват от Левски

Най-интересните теми от българската преса днес, 17 октомври:

 

„Меридиан мач”: Двама треньори си тръгват от Левски

 

Сериозна драма се е разразила в школата на Левски. Двама от най-добрите треньори на подрастващите - Краси Петров и Йордан Петков, искат да напуснат своите постове. Причината е шокираща - отношението на новия шеф на Детско-юношеската школа Йончо Арсов към тях. Двамата млади специалисти били недоволни от прекаленото високомерие, с което синът на Венци Арсов и внук на легендата на „сините" Йончо Арсов, се отнасял с тях.

Заедно с Петров и Петков школата на Левски може да напуснат и много от децата, които са съпричастни към своите наставници. Йордан Петков, който е бивш защитник на Славия, водеше тима до 19 години, докато Петров работеше с родените през 2006 години. Недоволните родители са поискали разговор с изпълнителния директор на Левски Павел Колев, за да се обсъди деликатната ситуация, защото не искат Краси Петров и Йордан Петков да напускат.

Арсов се появи на „Герена" в края на юни.Той бе избран от Павел Колев за човек, който може да реорганизира и развие академията на клуба. Бившият помощник на Красимир Балъков в бургаския Черноморец е живял и работил в Германия, но очевидно не може да намери общ език с екипа, който управлява.

 

„Тема спорт”: Турицов под въпрос за мача с Локо Пд

 

Десният бек на ЦСКА Иван Турицов е под въпрос за гостуването на Локо Пд в неделя. Той получи контузия в мача на младежкия национален отбор срещу Латвия (0:0) и бе заменен принудително още през първото полувреме. Най-новото попълнение Томи Юрич почти сигурно ще отпадне от групата за визитата на "Лаута". Той не взе участие в контролата с Пирин заради лека травма, която най-вероятно ще го извади от 18-те за визитата в неделя. От групата ще отпадне и Митко Митков, както и трайно контузените Бикел и Енрике. Утре ще стане ясно и кой от чужденците извън ЕС също няма да намери място сред 18-те, като дилемата за пореден път е между Жеферсон и Давидов.

"След двубоите на националните отбори единствените, които все още не са се прибрали в София, са Иван Турицов и Валентин Антов. Те бяха част от състава на България U21 за гостуването на Латвия. Антов игра цял мач, а Турицов беше заменен заради контузия", съобщиха от ЦСКА на сайта си. ЦСКА ще провежда заниманията си на базата в Панчарево до събота, когато отборът заминава за Пловдив.

 

„Тема спорт”: Гонзо гледа защитник

 

Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов-Гонзо има приоритетна задача за зимната селекция, по която е започнал работа още от сега. Гонзо търси качествен централен защитник, който да замени напускащия Стивън Езе. Засега нигерийският бранител отказва да преподпише с черно-белите и те са решили отрано да подсигурят негов заместник. Иванов вече е гледал няколко опции от чужбина. Старши треньорът на смърфовете Бруно Акрапович също е задействал своите връзки из мениджърските среди за намирането на нов централен бранител.

Езе е желан от елитен клуб от Шотландия. Контрактът му е до януари и реално от февруари вече ще е свободен агент. Засега няма индикации той да остане на "Лаута". Наскоро босът на Локо Христо Крушарски заяви, че мениджърът на Стивън Езе му мътел главата.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки