Красен Кралев: В Смолян има нова спортна зала за пръв път от 45 години! (СНИМКИ)

Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта в региона, заяви министърът

Красен Кралев: В Смолян има нова спортна зала за пръв път от 45 години! (СНИМКИ)

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на откриването на нова зала в Смолян.

 
"Останах изключително доволен от състоянието на спортната инфраструктура в Смолян. Убедих се лично, че Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта в региона. Срещнах се с представители на спортната общественост и с жители на Смолян, които ме увериха, че местното управление в последните години заслужава подкрепата на държавата за доизграждане на спортната база", обяви той в профила си във Фейсбук.
 
 
"Впечатлен съм най-вече от новоизградената многофункционална зала към Математическата гимназия в Смолян, която вече функционира на пълни обороти. Изградена е от Община Смолян със средства по ОП "Региони в растеж". Това е първото подобно спортно съоръжение в Смолян за последните 45 години. Залата тук може да бъде използвана за пример за останалите населени места - нашата концепция е насочена именно към изграждане на такъв вид спортни съоръжения, които са лесни за поддръжка и могат да се използват пълноценно от ученици и спортисти, включително за професионални първенства", добави министърът.
 
 
"Заедно с Николай Мелемов, Недялко Славов, Боран Хаджиев и Красимир Събев разгледахме стадион "Смолян", който скоро ще бъде ремонтиран, благодарение на средства в размер на 1 милион лева, които правителството отпусна на Общината. Поех ангажимент пред тях, че ще подкрепим усилията на местното управление за възстановяване на тренировъчния стадион, като помогнем с финансирането за нова настилка от изкуствена трева. Така, заедно с лекоатлетическата писта и другите спортни съоръжения, които вече са финансирани, Смолян ще има един завършен спортен комплекс", продължи Кралев.
 
 
"Радостен съм, че имах възможност да наградя и победителите и участниците в ученическа щафета, посветена на празника на Смолян. Срещнах се с много млади и активни хора и вярвам, че с развитието на спортната инфраструктура всеки от тях ще може да избере своя спорт.
 
Щастлив съм, че именно в новата спортна зала в Смолян срещнах моята приятелка от Варна Радостина Фисинска (Щерева) , национална рекордьорка на България за девойки на 400 м. с препятствия, която е учителка по физическо възпитание тук. Медалистката от Олимпиадата в Лондон 2012г. Милка Манева също преподава в Смолян", завърши Красен Кралев.
Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки