Красен Кралев: В Смолян има нова спортна зала за пръв път от 45 години! (СНИМКИ)

Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта в региона, заяви министърът

Красен Кралев: В Смолян има нова спортна зала за пръв път от 45 години! (СНИМКИ)

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на откриването на нова зала в Смолян.

 
"Останах изключително доволен от състоянието на спортната инфраструктура в Смолян. Убедих се лично, че Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта в региона. Срещнах се с представители на спортната общественост и с жители на Смолян, които ме увериха, че местното управление в последните години заслужава подкрепата на държавата за доизграждане на спортната база", обяви той в профила си във Фейсбук.
 
 
"Впечатлен съм най-вече от новоизградената многофункционална зала към Математическата гимназия в Смолян, която вече функционира на пълни обороти. Изградена е от Община Смолян със средства по ОП "Региони в растеж". Това е първото подобно спортно съоръжение в Смолян за последните 45 години. Залата тук може да бъде използвана за пример за останалите населени места - нашата концепция е насочена именно към изграждане на такъв вид спортни съоръжения, които са лесни за поддръжка и могат да се използват пълноценно от ученици и спортисти, включително за професионални първенства", добави министърът.
 
 
"Заедно с Николай Мелемов, Недялко Славов, Боран Хаджиев и Красимир Събев разгледахме стадион "Смолян", който скоро ще бъде ремонтиран, благодарение на средства в размер на 1 милион лева, които правителството отпусна на Общината. Поех ангажимент пред тях, че ще подкрепим усилията на местното управление за възстановяване на тренировъчния стадион, като помогнем с финансирането за нова настилка от изкуствена трева. Така, заедно с лекоатлетическата писта и другите спортни съоръжения, които вече са финансирани, Смолян ще има един завършен спортен комплекс", продължи Кралев.
 
 
"Радостен съм, че имах възможност да наградя и победителите и участниците в ученическа щафета, посветена на празника на Смолян. Срещнах се с много млади и активни хора и вярвам, че с развитието на спортната инфраструктура всеки от тях ще може да избере своя спорт.
 
Щастлив съм, че именно в новата спортна зала в Смолян срещнах моята приятелка от Варна Радостина Фисинска (Щерева) , национална рекордьорка на България за девойки на 400 м. с препятствия, която е учителка по физическо възпитание тук. Медалистката от Олимпиадата в Лондон 2012г. Милка Манева също преподава в Смолян", завърши Красен Кралев.
Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки