Типсаревич разби Фонини в последния си турнир като

Бившият номер 8 в световната ранглиста се класира за четвъртфиналите

Типсаревич разби Фонини в последния си турнир като
Бившият номер 8 в световната ранглиста Янко Типсаревич (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в шведската столица Стокхолм с награден фонд 635750 евро. Тиспаревич, който участва в последния си турнир на АТP, разгроми водача в схемата и 12-и в света Фабио Фонини (Италия) с 6:1, 6:1 и отложи с поне още ден отказването си от професионалния тенис.
 
 
"С една дума, неочаквано е. Това е сигурно. Първо въобще не беше сигурно, че ще получа правото да участвам. А вече изиграх два мача през тази седмица и победих играч близо до топ 10. Това ме прави изключително горд и щастлив. Не му дадох шансове въобще да влезе в мача", коментира 35-годишният сърбинът, който е 251-и в класацията на АТP в момента след серии отсъствия от корта заради контузии в последните сезони, но участва в надпреварата със "защитен ранкинг".
 
Поражението е тежък удар за полуфиналиста в Стокхолм от последните два сезона Фонини в борбата му за място във финалния турнир на АТP в Лондон през ноември. Италианецът заема 11-ото място в класацията за сезона, а в британската столица ще участват само осемте най-добри.
 
Типсаревич пък ще играе на четвъртфиналите срещу японеца Юичи Сугита, "щастлив губещ" от квалификациите, който елиминира друг италианец Стефано Травалия със 7:6 (6), 6:4.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки