Американски фигурист дебютира за България

Лари Луполоувър ще е конкуренция на Ники Лео Обрейков

Американски фигурист дебютира за България
Американецът Лари Луполоувър, който доскоро се е състезавал за Азербайджан, ще дебютира за България във фигурното пързаляне, информира beautyinsport.com.
 
Това ще стане след две седмици на международния турнир „Волво Къп" в Рига (Латвия). Там би трябвало да участват още Александра Фейгин и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис. Васил Димитров пък е в списъка при юношите.
 
Кой всъщност е Лари? Той се яви и участва в контролно състезание преди началото на сезона и още тогава стана ясно, че явно е привлечен да се състезава за България. Роден е на 8 април 1999 година в Ню Йорк (САЩ), където живее, но досега участва за Азербайджан.
 
Два пъти е бил в София за участия на световни първенства за юноши (38-и е през 2014-а и 30-и през 2018-а). През миналия сезон Луполоувър има само едно участие на турнир в Будапеща и сборът му от двете програми е 158.23 точки.
 
Най-доброто му класиране на европейско е 23-о място преди четири години, после не влиза в топ 30. В момента при мъжете разполагаме с Ники Лео Обрейков, а огромен прогрес демонстрира и Александър Златков, който е вече на 18 години и напълно готов за състезания при мъжете.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки