Румънка направи Шиникова първа ракета на България

Вижте подробности

Румънка направи Шиникова първа ракета на България
Изабелла Шиникова ще излезе начело на българския женски тенис в понеделник. Виртуалната световна ранглиста показва, че 27-годишната софиянка ще изпревари Виктория Томова и за пръв път в кариерата си ще бъде водещата ни ракета при дамите.
 
До този развой ще се стигне, след като три години по-младата от нея столичанка отпадна във втория кръг на турнира на червена настилка в унгарския Секешфехервар ($60 000). Тя отстъпи на румънката Ирина Бара (№188) в здрав сблъсък с 5:7, 6:2, 3:6 за 2 часа и 20 минути игра.
 
Поражението на Томова ще доведе до разместване в класацията на WTA. Тя ще загуби 18 позиции в понеделник и ще падне до №164 в света.
 
Шиникова от своя страна достигна до третия кръг на квалификациите в Москва (840 130 евро) и ще се изкачи с 6 места до №163. Двете не само ще са една под друга в ранглистата, но дори ще бъдат разделени от само точка.
 
Томова ще събере 365, докато Шиникова ще бъде с 366. Трета ракета на България ще продължи да бъде Елица Костова, която ще загуби една позиция до №199 с 296 пункта.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки