Министър Кралев откри първото Гран При по олимпийско таекуондо в България (СНИМКИ)

„За нас е голяма радост да приветстваме най-добрите бойци света в този спорт“

Министър Кралев откри първото Гран При по олимпийско таекуондо в България (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри турнира от сериите Гран При по олимпийско таекуондо, на което България е домакин за първи път.

Надпреварата с ранг G4 се провежда от 18 до 20 октомври в София и събира елита на световното таекуондо у нас.

„За България е огромна чест за първи път в своята история да домакинства на един от четирите Гран При турнира в календара на Световната федерация по таекуондо. За нас е голяма радост да приветстваме най-добрите бойци света в този спорт. България е страна, която се слави като отличен домакин на състезания от най-висок ранг и се надявам, че амбициозният президент на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев ще се справи блестящо, както всеки път, когато е организирал международни турнири”, заяви министър Кралев по време на официалната церемония по откриването.

Красен Кралев допълни, че таекуондо е един от най-бързо развиващите се спортове, който е обичан и практикуван от много млади хора в България. „За нас е задължение и отговорност да подкрепим този спорт, след като има толкова много любов и желание от млади българи да го практикуват”, каза още спортният министър.

Специален гост на събитието е и президентът на Световната таекуондо федерация д-р Чонг Уон Чо, както и ръководители на федерации на всички световни сили на този спорт. Председателят на БФТ Слави Бинев получи голямо признание, след като беше избран за член на Управителния съвет на световната таекуондо централа КУКИОН. Той е първият европеец, който заема подобен пост.

В София гостува елитът на таекуондо. Участват 256 състезатели, сред тях олимпийски, световни и европейски шампиони. България е представена от 7 таекуондисти - Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Теодор Здравков, Йордан Колев, Божидар Аврамов, Ванеса Маркова и Емилия Тасева. В навечерието на турнира Калоян Бинев получи лекарска забрана и няма да участва.

От Гран При надпреварата в София могат да бъдат спечелени голям брой точки за ранглистата, по която се определят участниците на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Предишните две състезания от сериите се проведоха в Рим, Италия и Чиба, Япония.

По време на откриването зрителите в зала “Ефе” имаха възможност да видят световноизвестния отбор за демонстрации на Световната таекуондо федерация, който преди София посети Варна и Бургас.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки