ПСЖ удари Ница (ВИДЕО)

Шампионът на Франция наложи убийствено темпо през първата част

ПСЖ удари Ница (ВИДЕО)
ПСЖ удари като гост Ница с 4:1.
 
Още с началния съдийски сигнал ПСЖ демонстрира лице, което със сигурност се хареса на Тухел. Гостите отправиха цели 14 изстрела по посока вратата на Валтер Бенитес, като два от тях се превърнаха в голове. Първото попадение падна в 15-ата минута, когато Ница плати скъпо и прескъпо за желанието да играе с екстремно висока преса. Точно с 3 паса, стартирайки от вратаря, топката беше изнесена, а Анхел Ди Мария се оказа в позиция да пробива с нея съсем сам срещу вратата. Аржентинецът демонстрира хладнокръвие и реализира за 1:0.
 
Шест минути по-късно отново той попадна в прегръдките на съотборниците си. Тома Мюние блесна с извеждащ пас, който на пръв поглед остави Ди Мария на позиция за центриране отдясно в пеналта. Бившият ас на Реал Мадрид обаче показа, че краката му преливат от магия, като изпълни знаменит прехвърлящ удар от почти нулев ъгъл – 0:2.
 
До почивката гостите извършиха не един и два пропуска и това бе основната причина Ница все още да таи надежди за нещичко. Очевидно смяната в ПСЖ на капитана Тиаго Силва преди втората част също повлия, защото гостите направо бяха неузнаваеми, а Ница започна уверено да диктува събитията. Тухел опита да промени баланса на силите, изваждайки инертния Ерик-Максим Чупо-Мотинг за сметка на дефанзивно настроения Лейвин Курзава.
 
Въпреки усилията на наставника логичното се случи и Ница намали пасива си. Именно грандиозна грешка на влезлия като резерва Маркиньос позволи на Каспер Долберг пред вратарското поле да отклони, макар и по случайност, за Ганаго, чийто шут не остави шансове за вратаря Кейлор Навас.
 
Точно в минутите, когато еуфорията по трибуните беше най-осезаема дойде и студеният душ. В 74-ата минута Сиприен действа абсолютно излишно, като започна да претендира за фаул срещу себе си, макар и атаката на „орлите” да продължаваше. Очевидно французинът се позволи някои обидни реплики към съдията, който не се посвени да надуе свирката да изгони играча за втори жълт картон.
 
Случката, разбира се, не мина без множество протести от футболистите на домакините, което доведе и до леко спречкване между играчи на двата тима. Именно тогава Ереле удари шамар в лицето на Леандро Парадес, а чрез помощта на ВАР съдията раздаде правосъдие и така Ница вече беше с 2 души по-малко на терена.
 
Оттам нататък за ПСЖ беше лесно. Килиан Мбапе се появи като резерва в 88-ата минута и се превърна в катализатор на събитията. Той вкара само 5 по-късно за 3:1, а в продължението на срещата асистира за Мауро Икарди, който оформи крайното 4:1.
 
Във временното класиране ПСЖ остава лидер с 24 точки, отваряйки аванс от 5 пред втория Нант. Ница, от своя страна, заема 9-о място  с 13 пункта. Отборът на Виейра е в серия от 4 поредни шампионатни мача бе победа, като 3 от общо 5-те им загуби дойдоха тъкмо в този времеви отрязък.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки