Левски срещу Арда в битка за самочувствие

Мазурек започва за столичани, гостите с проблеми в атака и отбрана

Левски срещу Арда в битка за самочувствие
Тази вечер в 20:00 часа Левски приема Арда на "Георги Аспарухов". Двата отбора имаха достатъчно време да излекуват раните си, които получиха преди паузата в първенството заради евроквалификациите на националния отбор с Черна гора (0:0) и Англия (0:6). В Разград сините научиха, че са още далеч от Лудогорец. Видяха игровото си изоставане, а след загубата с 0:2 вече са на 4 точки от шампионите.
 
Арда пък се справя повече от добре, като се има предвид, че е новак в елита. Тимът на Стамен Белчев е пети в класирането, но в домакинството срещу Дунав, вместо да подплати големите си претенции, се изложи и падна с 0:2. Затова днес на „Герена" ще видим два отбора, чието его бе посмачкано, и всеки от тях ще иска да си върне самочувствието.
 
Левски няма право на повече грешки, още повече на домакински, ако иска да зимува на добра дистанция от безспорния лидер у нас. Треньорът Петър Хубчев няма проблеми около окомплектоването на състава. Единственият, който е аут за мача, е нападателят Станислав Костов, който от дълго е в лазарета. На вратата на сините отново ще е Милан Миятович, а за защитата има дилема.
 
Бекове ще са Миланов и Горанов, а най-вероятно в центъра ще си партнират отново Ейолфсон и Рейш, както бе и срещу Лудогорец. При този вариант Каргас ще е на пейката. В халфовата линия ще си партнират Тиам и Райнов, а по крилата ще са Станислав Иванов и Паулиньо. Атаката ще води Роберта, а зад него се очаква Хубчев да гласува доверие на Франко Мазурек. Нисичкият аржентинец трябва да влезе в ролята на плеймейкьр за сметка на португалеца Филипе Нашименто.
 
Левски показа стабилна и силна игра в последните си 3 домакинства - постигна чисти победи над тимовете от Топ 6 Локо Пд (1:0) и Черно море (3:0) и се наложи с 3:1 над Ботев Враца. Тази вечер възпитаниците на Петър Хубчев ще искат да продължат това представяне.
 
Целта пред Арда пък е да се утвърди в шестицата. И именно в мачове като този с Левски може само да расте и да трупа червени точки срещу името си. Кърджалийци са все още непостоянни, но това не е изненадващо с оглед на факта, че доскоро се правеше селекция.
 
Именно на едно от последните попълнения няма да може да разчита треньорът им Стамен Белчев - централният защитник Илиас Хасани бе изгонен при 0:2 от Дунав и е наказан. Вместо него може да започне капитанът Пламен Крумов, който е бивш играч на сините. Голяма липса за Белчев ще бъде и контузеният флангови нападател Спас Делев. Състоянието на бързака се подобрява, но той няма да бъде рискуван на „Герена". В нападението на гостите може да има рокада и атаката да води Радослав Василев, а не Илиша Сам.
 
Днешният мач със сигурност няма да бъде просто пушене на "лулата на мира", защото амбициите и на двата тима са големи. Преди години се продаваха цигари "Арда". Имаше и луксозни - такива с филтър. На другите им казваха просто "качак", а зевзеците ги наричаха "двупосочни", защото можеха да се пушат от всяка страна (нямаха филтър). Кой от двата отбора в коя посока ще хване, ще разберем тази вечер. Лимитът им за грешки изглежда изчерпан, затова и битката обещава да е интригуваща.

 

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки