Левски срещу Арда в битка за самочувствие

Мазурек започва за столичани, гостите с проблеми в атака и отбрана

Левски срещу Арда в битка за самочувствие
Тази вечер в 20:00 часа Левски приема Арда на "Георги Аспарухов". Двата отбора имаха достатъчно време да излекуват раните си, които получиха преди паузата в първенството заради евроквалификациите на националния отбор с Черна гора (0:0) и Англия (0:6). В Разград сините научиха, че са още далеч от Лудогорец. Видяха игровото си изоставане, а след загубата с 0:2 вече са на 4 точки от шампионите.
 
Арда пък се справя повече от добре, като се има предвид, че е новак в елита. Тимът на Стамен Белчев е пети в класирането, но в домакинството срещу Дунав, вместо да подплати големите си претенции, се изложи и падна с 0:2. Затова днес на „Герена" ще видим два отбора, чието его бе посмачкано, и всеки от тях ще иска да си върне самочувствието.
 
Левски няма право на повече грешки, още повече на домакински, ако иска да зимува на добра дистанция от безспорния лидер у нас. Треньорът Петър Хубчев няма проблеми около окомплектоването на състава. Единственият, който е аут за мача, е нападателят Станислав Костов, който от дълго е в лазарета. На вратата на сините отново ще е Милан Миятович, а за защитата има дилема.
 
Бекове ще са Миланов и Горанов, а най-вероятно в центъра ще си партнират отново Ейолфсон и Рейш, както бе и срещу Лудогорец. При този вариант Каргас ще е на пейката. В халфовата линия ще си партнират Тиам и Райнов, а по крилата ще са Станислав Иванов и Паулиньо. Атаката ще води Роберта, а зад него се очаква Хубчев да гласува доверие на Франко Мазурек. Нисичкият аржентинец трябва да влезе в ролята на плеймейкьр за сметка на португалеца Филипе Нашименто.
 
Левски показа стабилна и силна игра в последните си 3 домакинства - постигна чисти победи над тимовете от Топ 6 Локо Пд (1:0) и Черно море (3:0) и се наложи с 3:1 над Ботев Враца. Тази вечер възпитаниците на Петър Хубчев ще искат да продължат това представяне.
 
Целта пред Арда пък е да се утвърди в шестицата. И именно в мачове като този с Левски може само да расте и да трупа червени точки срещу името си. Кърджалийци са все още непостоянни, но това не е изненадващо с оглед на факта, че доскоро се правеше селекция.
 
Именно на едно от последните попълнения няма да може да разчита треньорът им Стамен Белчев - централният защитник Илиас Хасани бе изгонен при 0:2 от Дунав и е наказан. Вместо него може да започне капитанът Пламен Крумов, който е бивш играч на сините. Голяма липса за Белчев ще бъде и контузеният флангови нападател Спас Делев. Състоянието на бързака се подобрява, но той няма да бъде рискуван на „Герена". В нападението на гостите може да има рокада и атаката да води Радослав Василев, а не Илиша Сам.
 
Днешният мач със сигурност няма да бъде просто пушене на "лулата на мира", защото амбициите и на двата тима са големи. Преди години се продаваха цигари "Арда". Имаше и луксозни - такива с филтър. На другите им казваха просто "качак", а зевзеците ги наричаха "двупосочни", защото можеха да се пушат от всяка страна (нямаха филтър). Кой от двата отбора в коя посока ще хване, ще разберем тази вечер. Лимитът им за грешки изглежда изчерпан, затова и битката обещава да е интригуваща.

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки