Сензациите в пресата: Камбуров и Томаш №1 по заплати в Берое

Арда спря билетите за Купата, Локо Сф се раздели с двама сърби

Сензациите в пресата: Камбуров и Томаш №1 по заплати в Берое

Най-интересните теми от българската преса днес, 19 октомври:

 

„Тема спорт”: Камбуров и Томаш №1 по заплати в Берое

 

Мартин Камбуров и Александър Томаш са най-високоплатените служители на Берое. Нападателят прибира по над 12 бона на месец. В подобни граници е и заплатата и на Томаш. В договора на треньора обаче има и фиксирани сериозни бонуси. От наставниците в елита повече от него получават само Петър Хубчев (Левски), Стамен Белчев (Арда) и Станислав Генчев (Лудогорец). Ако Томаш успее да класира Берое за участие в евротурнирите, ще получи много голяма премия, както и ако спечели Купата на България. Интересното е, че част от заплатата на Мартин Камбуров се плаща от пловдивски бизнесмен, който подпомага финансово школата на заралии. Той е поел този ангажимент още при преминаването на Камбуров от Локомотив Пловдив в Берое през август 2017 година.

Защитникът Иван Бандаловски е третият най-високо платен българин в клуба след Томаш и Камбуров. Той също получава петцифрено възнаграждение. Очаква се в най-скоро време ръководството на заралии да започне разговори с бранителя за нов договор. Настоящият е до лятото. Напоследък от Берое следват политика за по-ранно удължаване на контрактите на играчите си. Бандаловски и Камбуров пък са под въпрос за предстоящото в понеделник домакинство на Славия. Мачът под Аязмото е от 20:00 часа. Двамата бяха повалени от вирус и не се подготвяха пълноценно по време на паузата. Поради същата причина срещата може да пропусне и Карлос Охене. Левият бек Александър Василев пък е наказан. Надеждата на старши треньора Александър Томаш е, че в следващите два дни до двубоя със столичани състоянието на Камбуров, Бандаловски и Охене ще е доста по-добро и че те ще могат да играят.

 

„Тема спорт”: Арда спря билетите за Купата

 

Решението на СТК да премести осминафиналите за Купата на България обърка плановете на ръководството на Арда. В тази фаза новакът в елита приема ЦСКА, а БФС му позволи мачът да се играе в Кърджали (б.р. - заради липса на осветление на "Арена Арда" отборът домакинства на стадион "Локомотив" в Пловдив). Шефовете на клуба вече бяха пуснали в продажба билети за срещата (на цени 10, 15 и 20 лева), която трябваше да се играе на 30 октомври от 14:00 часа. Сега обаче още няма дата за провеждането й - ще се изиграе от 3 до 5 декември. Сега продажбата на талони е спряна. 

"Уважаеми фенове, бихме искали да ви информираме, че се спира продажбата на билети за 1/8-финалната среща от турнира за Купата на България срещу ЦСКА. Това се налага поради промени в графика на efbet Лига и купата. С решение на СТК от 17.10 след писмо на МВР двубоите за Купата на България се пренасрочват за 03.12-05.12.2019 година. Очаквайте в близките дни информация относно билетите, които са закупени до този момент", се казва в съобщение на клуба.

 

„Тема спорт”: Локо Сф се раздели с двама сърби

 

Локо София се е разделил с двамата си сръбски играчи. Част от клуба вече не са крайният бранител Саша Домич и офанзивният халф Зоран Швоня. Защитникът е бил със статут на аматьор, така че няма нужда и да му се разтрогва договорът. Документите на Швоня пък ще бъдат дооформени в близките дни. Той вече се е прибрал в родината. Така единственият сърбин в Локо остава старши треньорът Младен Додич, който кара втори престой начело. В състава има още няколко чужденци в лицето на бразилците Педро Ферари, Шоко и Том. Първите двама са крайни бранители, а опитният Том е халф.

21-годишният Домич беше привлечен по-рано през сезона, като записа 5 мача и 1 гол - при 2:0 над дубъла на Лудогорец. 24-годишният Швоня пък премина в Локо в началото на 2019-а и има 23 участия в първенството без голове. Той беше със статут на титуляр, но поради лични проблеми се е договорил с ръководството да разтрогне и да се прибере в родината. Десният бек Гилерме Шоко пък ще направи дебют като титуляр за Локо утре. Железничарите, които са 4-ти, посрещат 2-ия Септември от 15:00 часа. Мачът ще бъде излъчен по Диема спорт. 29-годишният бразилец вече игра 3 пъти, но във всяка от тези срещи влизаше като резерва. В паузата за националите обаче Шоко е подобрил кондицията си и вече може да стартира. Той има солиден опит в елита с екипите на Лудогорец, Монтана и Локо Пловдив.

В същото време червено-черните пуснаха малко по-скъпи билети за двубоя със Септември. Място на централната трибуна ще струва 10 лева. Правостоящите места за агитката пък ще са на стойност 5 лева. Досега всички пропуски бяха по 5 лева. Новата цена вероятно ще бъде за срещата със Септември и за някои други двубои с водещи тимове.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки