Маркес спечели десети полпозишън за сезона

Зад пилота на Хонда се наредиха трима състезатели с Ямаха

Маркес спечели десети полпозишън за сезона

Световният шампион за сезон 2019 в MotoGP - Марк Маркес с Хонда, даде най-добро време в квалификацията за Гран При на Япония. Трасето бе единственото в календара, на което испанецът не бе печелил полпозишън в кралския клас. Испанецът водеше през  почти цялата сесия, като в последната обиколка подобри постижението си на 1:45.763 мин.

 
Зад пилота на Хонда ще се наредят трима състезатели с Ямаха. Изненадващо от второ място ще стартира Франко Морбидели. Следват Фабио Куартараро и Маверик Винялес. Морбидели приключи квалификацията на минимално изоставане от 0.132 сек. спрямо Маркес, а Винялес можеше да бъде и по-близо, ако не бе загубил време в третия сектор от пистата. Четвъртият пилот на Yamaha Валентино Роси приключи квалификацията едва десети.
 
Пети остана сателитният пилот на Хонда Кал Кръчлоу, което е най-добрият му резултат в квалификация за сезона. Следващите три места на старта ще бъдат заети от пилоти на Дукати - Джак Милър, Андреа Довициозо и Данило Петручи. Пред Доктора ще потегли Алейш Еспергаро с Априлия. Дуото на Сузуку - Алекс Ринс и Жоан Мир ще стартира от 11-а и 12-а позиции.
 
Родният герой Такааки Накагами остана 13-и, а съотборникът на Маркес - Хорхе Лоренсо - 19-и.
 
Пистата "Мотеги" бе все още мокра на места в квалификацията и сцеплението не бе еднакво навсякъде. Инциденти обаче нямаше.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки