ОБЗОР: Късна драма за Байерн в Аугсбург (РЕПОРТАЖИ)

Вижте всички резултати от съботните срещи в Бундеслигата

ОБЗОР: Късна драма за Байерн в Аугсбург (РЕПОРТАЖИ)
Германският шампион Байерн Мюнхен не можа да оглави класирането на Бундеслигата, след като изпусна в последните секунди победата в Аугсбург и стигна само до 2:2 в срещата от осмия кръг.

Баварците се озоваха в ролята на догонващи в резултата след по-малко от минута игра, защото в 29-ата секунда Марко Рихтер откри за домакините след пас с глава на Рани Кедира.

Голмайсторът можеше да се превърне в герой за своите още в деветата минута, когато Никлас Шюле се контузи и това му даде шанс да подаде на свой съотборник в чиста позиция, но вместо това младокът реши да стреля и прати топката в аут.

Ранното попадение и травмата на защитника обаче не смутиха Байерн и гостите успяха да изравнят в 14-ата минута. Тогава Серж Гнабри центрира към Роберт Левандовски и полякът се разписа с глава за 1:1.

Малко преди почивката Гнабри удари гредата, но скоро 4 минути след началото на второто полувреме реализира майсторско попадение след пробив и безпощаден изстрел в далечния ъгъл за 2:1.

Така германският национал вкара своя шести гол в последните си 4 мача за Байерн, в които направи и 3 асистенции, а в 52-ата изведе и Фелипе Коутиньо сам срещу вратаря, но стражът не трепна и отрази.

Това се оказа решаващо, защото в 92-ата минута исландската резерва на домакините Алфред Финбогасон вкара за 2:2 и подели точките.

Така Байерн не можа да се върне на победния път, след като в предния кръг отстъпи изненадващо в Мюнхен пред Хофенхайм с 1:2, а сега фиксира реми и остана с 14 точки.

Аугсбург има с 10 по-малко, докато вторият Волфсбург е с една повече, след като я спечели при визитата си на РБ Лайпциг – 1:1.

РЕЗУЛТАТИ*:

Лайпциг – Волфсбург 1:1

Унион - Фрайбург 2:0

Аугсбург - Байерн 2:2

Дюселдорф - Майнц 1:0

Вердер - Херта 1:1

19:30 часа Борусия Мьонхенгладбах – Борусия Дортмунд (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК)

*РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ ГЛЕДАЙТЕ В СЕКЦИЯ "ВИДЕО" - ТУК.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки