Сепи детронира Хачанов в Москва

35-годишният италианец записа десета победа срещу тенисист от топ 10 в кариерата си

Сепи детронира Хачанов в Москва
Андреас Сепи се класира за полуфиналите тенис турнира  в Москва, след като записа шокираща победа над миналогодишния шампион, представител на домакините и поставен под номер 2 в схемата Карен Хачанов. 35-годишният италианец спечели срещата с 3:6, 6:3, 6:3.
 
"Мачът не започна добре за мен. Изпълнявах твърде много втори сервиси, но постепенно подобрих играта си и това беше ключът към победата. Все още мога да се движа бързо по корта и се надявам да продължа да го правя, защото ми предстои и полуфинал", каза той след мача.
 
Сепи и Хачанов си размениха по сет и три гейма до 3:3 в последната част, когато италианецът вдигна темпото и не остави шанс на руския си съперник. Той взе 12 от последните 14 разигравания и записа десета победа в кариерата си срещу тенисист от топ 10 на ранглистата на АТП.
 
Както се случи и през миналата година, следващият съперник на Андреас Сепи ще бъде поставеният под номер 7 вицешампион Адриан Манарино. Французинът стигна до полуфиналите с победа със 7:6(3), 6:1 срещу сърбина Душан Лайович. Третият в схемата Марин Чилич спечели 500-та победа в кариерата си, след като надви с 6:4, 4:6, 7:6(2) Жереми Шарди. В първия си полуфинал за сезона Чилич ще срещне поставения под номер 6 Андрей Рубльов, който победи с 6:2, 6:3 сърбина Никола Милойевич.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки