Имобиле върна Лацио от нищото, за да спаси точката срещу Аталанта! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Бергамаските смълчаха "Олимпико" за едно полувреме, но "орлите" все пак не се предадоха

Имобиле върна Лацио от нищото, за да спаси точката срещу Аталанта! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Отборите на Лацио и Аталанта откриха по забележителен начин 8-ия кръг на Серия А. В среща на "Олимпико" в Рим бергамаските изиграха невероятна първа част, след която водеха с класическа преднина, но момчетата на Симоне Индзаги успяха да се върнат в мача и грабнаха точката в самия край. 

Първите 45 минути бяха кошмарни за Лацио. Положенията пред Голини бяха мираж, а в отсрещния край на терена Стракоша на три пъти извади топката от мрежата си. 

След поредица от удари на Пашалич и Муриел, в 23-та минута колумбиецът откри резултата. Само пет минути по-късно отново той покачи резултата на 0:2. 

Фрюлер и Малиновский стреляха опасно след половин час игра, но без успех. В 37-та минута обаче, капитанът на гостите Папу Гомез оформи класическия им аванс на почивката. 

След полувремето Индзаги направи двойна смяна, пускайки в игра Каталди и Патрис. Това явно даде резултат и домакините заиграха много по-добре. След няколко опасни атаки, най-интересното остана за последните 20 минути на срещата. 

В 69-та минута Чиро Имобиле отбеляза дузпа, с която върна надеждите на лациалите, а само секунди по-късно нападателят асистира на Хоакин Корея за 2:3. 

Лацио продължи да играе вдъхновено, търсейки изравняването и то дойде изключително емоционално в самия край. В третата минута на продължението реферът Джанлука Роки отсъди втора дузпа за домакините и Имобиле отново застана зад топката, за да отбележи третия гол за своя тим за крайното 3:3. 

Така Аталанта изпусна отлична възможност да излезе начело в Серия А преди мачовете на Интер и Ювентус от кръга и така останаха на третото място със 17 точки, а Лацио са на две позиции зад тях с 12 точки. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки