ЦСКА ще излиза от кризата срещу Локо Пд

Крушчич без особени промени в състава, няма контузени при смърфовете

ЦСКА ще излиза от кризата срещу Локо Пд
Локо Пловдив посреща ЦСКА днес от 17:45 часа в спор между 3-ия и 4-ия в класирането. Доста рядко се случва смърфовете да са пред армейците, но сега това е факт, който няма да се промени и след този кръг. Пловдивчани са с 4 точки аванс спрямо червените.
 
Сблъсъкът ще е официален дебют на Милош Крушчич като старши треньор на ЦСКА. Той е 3-ият различен наставник за 13 кръга след Добри Митов и Люпко Петрович. А задачата в първия му мач е доста тежка. Локо е един от двата тима, които нямат домакинска загуба този сезон, наред с Лудогорец. Балансът на смърфовете е 3-2-0. Освен това пловдивчани са в серия от 6 победи (4 за първенство, една за купата и една в контрола), в която вкараха 18 гола!
 
Двубоят на "Лаута" ще е първият от своеобразното турне на червените, на които им предстоят 3 поредни визити. След по-дълго прекъсване заради изборите ЦСКА ще гостува на Етър на 30 октомври, сряда, а на 5 ноември, вторник, тимът пътува до Варна за сблъсък с Черно море. Целта пред червените е ясна - да приключат с пълен актив от 9 точки трите си поредни визити.
 
Под въпрос за ЦСКА беше десният бек Иван Турицов, който получи удар в коляното с младежкия национален отбор. Бранителят обаче тренираше пълноценно след присъединяването си към отбора и се очаква днес да стартира. Ако no някаква причина Турицов остане извън 11-те, то титуляр най-вероятно ще е Стойчо Атанасов, тъй като другата опция за този пост Жанио Бикел се възстановява от операция.
 
Така или иначе Милош Крушчич не планира сериозни промени по състава спрямо предшественика си Люпко Петрович. Заради травмата на Бикел сред 11-те в шампионатен мач след 3 месеца ще се завърне Рубен Пинто. Той ще започне редом до Малинов в средата на терена, а Тиаго ще е зад нападателя. Другият сигурен започващ в предни позиции е Кери, който ще атакува по един от фланговете.
 
Крушчич имаше известна дилема дали да пусне Отабор или Жеферсон по другото крило. Бразилският бранител вече беше пробван в атака в контролата с Пирин Бл, а и предвид огневата мощ на Локо Пд Крушчич може да избере да укрепи допълнително левия фланг. Отабор и Coy вероятно ще останат извън 11-те. Двамата имаха дълги пътувания съответно от Сингапур и Гамбия заради националните си отбори и не са тренирали с армейците десетина дни. Ако Жеферсон е ляво крило, атаката на ЦСКА ще води Евандро. Новият старши треньор Крушчич заяви в първото си интервю, че се съобразява със схемата на съперника. Ще е интересно да се види какъв подход ще избере срещу любимата 3-5-2 на Акрапович.
 
В лагера на смърфовете няма проблеми с контузени. Единственият чуждестранен национал беше Умарбаев, който пътува до Таджикистан и може да остане извън 11-те. При това положение в средата на терена най-вероятно ще играят бившите халфове на ЦСКА и доскорошни съотборници в Черно море Георги Илиев и Петър Витанов. В последния кръг Локо съсипа Етър с 5:0 на "Ивайло".
 
Интересното е, че след предишната пауза в шампионата за националите черно-белите имат само победи - 6 от 6, като серията стартира на 13 септември. От тях 4 са за първенство (3:2 над Царско село, 3:0 над Берое, 3:2 над Витоша и 5:0 над Етър), една е за купата (3:0 над Балкан Ботевград) и една в контролата с Хебър (1:0) на 12 октомври.
Георги Илиев днес ще изравни рекорда за най-много мачове в елита - 454, притежание на Марин Бакалов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки