Сензациите в пресата: Националите с нов треньор до петък

Мистериозна травма мъчи Юрич, Атанас Курдов започна с Витоша

Сензациите в пресата: Националите с нов треньор до петък

Най-интересните теми от българската преса днес, 20 октомври:

 

„24 часа”: Националите с нов треньор до петък

 

Националите ще имат нов треньор до петък. Той ще трябва да води отбора поне до плейофите на европейското, ако не бъдем отстранени от тях на 28 октомври, когато УЕФА заседава за наказанието ни за расизъм. Срокът е толкова кратък, защото трябва да бъдат пратени повиквателни за мачовете с Хаити и Чехия. Вече имало няколко варианта, като засега Димитър Димитров-Херо и Александър Димитров не са сред тях.

Йордан Лечков е единственият член на изпълкома, който не е подкрепил оставката на Красимир Балъков, съобщи източник, присъствал на гласуването. Интересното е, че Лечков остана сам и при оставките на Христо Стоичков и Любослав Пенев. Той отбеляза след това, че сме употребили поредното голямо име в българския футбол.

Няма шансове и Станислав Генчев, който няма необходимия лиценз за националния отбор. В Лудогорец той се води помощник-треньор, както се видя от наказанието, което отнесе от дисциплинарната комисия на БФС за дербито с Левски, когато забравил служебния си паспорт. Шампионите използват лиценза на Алекси Желязков, докато Генчев води отбора. 

 

„Тема спорт”: Мистериозна травма мъчи Юрич

 

Последното лятно попълнение на ЦСКА Томи Юрич остана извън групата за гостуването на Локо Пловдив. Според информация на "Тема спорт" той има контузия в прасеца. Никой обаче не може да конкретизира точно какъв е проблемът на австралиеца. Нападателят има болки в крака, като чувства мускула си много втвърден. Вече повече от седмица Юрич не може да тренира пълноценно заради травмата, а на този етап няма прогноза кога ще се възстанови, физически шаранът е в доста по-добро състояние, отколкото когато подписа. Той се готвеше по индивидуална програма, а в ЦСКА са доволни от прогреса му в кондиционно отношение. Юрич се появи като резерва срещу Витоша, като това бе и дебютът му. За 15-ина минута австралиецът имаше 2-3 положения, в които създаде напрежение пред противниковата врата. Заради травмата Юрич не игра в контролата с Пирин Бл миналата седмица.

В лазарета дългосрочно са Бикел (рамо) и Енрике (коляно). Халфът беше опериран във Валенсия и ще се възстановява в София. Прогнозата е да се завърне на терена към края на ноември, с надеждата да е на линия за мача с Лудогорец, който най-вероятно ще бъде насрочен за 1 или 2 декември. Енрике пък в момента е в Бразилия и едва ли ще може да играе до края на годината.

 

„Тема спорт”: Атанас Курдов започна с Витоша

 

Позабравеният нападател Атанас Курдов (31 г.) може да се завърне в елита след дълго прекъсване. Той е започнал тренировки с Витоша Бистрица и се очаква да подпише. Треньорът Енгибар Енгибаров призна, че Курдов може да е от полза на тима. 

"Той е опитен футболист и ако направи добра подготовка, има какво да даде на нашия отбор", каза Енгибаров.

Интересното е, че допреди 2 седмици Курдов играеше за третодивизионния Сливнишки герой Сливница. Той обаче е получил обаждане от Витоша и е решил да се пробва в елитния тим. От няколко дни синът на Петър Курдов се готви с бистричани и се очаква да парафира. От Витоша на няколко пъти заявиха, че се нуждаят от повече опитни състезатели, за да са конкуренти в елита. Курдов не е играл в шампионата от точно 4 години насам. Последното му участие е за Левски - 11 минути при 2:0 над Монтана на 2 ноември 2015-а. Оттогава нападателят има само едно участие в професионалния футбол. Той играе за Локо Сф в първия кръг на Втора лига през сезон 2017/18 г. Скоропостижно обаче Курдов е освободен. Най-успешният сезон на Атанас в елита е 2013/14 г. - 11 гола в 22 срещи за Славия. Като юноша той беше част от Леверкузен, а имаше и основен принос за промоцията на Ботев Пд от трета във втора дивизия през 2010/11 г.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки