Локомотив Пд с три силни коза срещу ЦСКА

Вижте кои са те

Локомотив Пд с три силни коза срещу ЦСКА
Локомотив Пловдив има своите козове за предстоящия сблъсък с ЦСКА. Черно-белите се радват на стабилност на треньорския пост, силен колектив и изявен лидер на терена.
 
ТРЕНЬОР
 
Един от най-силните козове на Локомотив стои на скамейката. Треньорът Бруно Акрапович е в основата на добрите игри на черно-белите през тази година. Той е начело на Локо точно от 2 години, а с почти всички играчи работи поне от лятото на 2018-а насам. Специалистът беше осмиван, че си е "докарал квартала" на "Лаута", но спойката, която имат смърфовете, вероятно е най-добрата в първенството след тази на Лудогорец. Футболистите са напълно наясно с изискванията и особеностите на Акрапович, което е много полезно в тактическо отношение. В този аспект ЦСКА е много далеч от Локо.
 
Армейците са водени от Милош Крушчич, който е начело от около 2 седмици насам. В такъв период той може да предаде съвсем малка част от своите идеи на отбора, а самите играчи трудно ще асимилират веднага това, което Крушчич иска. Футболистите и сърбинът тепърва трябва да се напасват едни към други и помежду им да се изгради доверие. При Локо този процес е приключил много отдавна и нивото на автоматизация на действията е по-високо.
 
КОЛЕКТИВ
 
И по този параграф Локо превъзхожда ЦСКА. Съставът на пловдивчани е много no-сработен. Новите фигури в тима спрямо миналия сезон са три. Като твърд титуляр доста бързо се наложи бранителят Малембана, докато халфовете Георги Илиев и Петър Витанов получават по-малко шансове. От друга страна, Илиев е играл и преди за Локо Пд, а през миналия сезон той и Витанов бяха заедно в Черно море, така че се познават добре. Всички останали състезатели са на "Лаута" от поне година насам, за който период са изградили отлично взаимодействие.
 
Текучеството в ЦСКА е доста по-голямо. Само през лятото дойдоха 10 нови играчи, но малка част от тях на този етап успяват да се преборят за титулярно място. В същото време армейците всеки сезон са напускани от звездата си, като липсата на последната такава - Десподов, още не е преодоляна. Всичко това пречи на сработването на състава и се вижда, че разбирателството на терена не е особено добро.
 
Друг ключов плюс на Локо е и самата атмосфера вътре в тима. Колективът е доста сплотен, а на смърфовете им личи, че играят с голямо настроение. При ЦСКА е тъкмо обратното. Между футболистите има известни бариери, а изявите, които са доста под очакванията, наливат олово в краката и не влияят добре на микроклимата в съблекалнята. Армейците играят твърде предпазливо и неуверено от началото на сезона.
 
ЛИДЕР
 
Локо има изявен предводител на терена в лицето на Димитър Илиев. Добавете към него и Георги Илиев и ще получите двама ветерани с огромен опит и влияние върху останалите. Нещо повече - съфамилниците са били в шампионския отбор на Локо през 2004-а и отлично знаят какво значи черно-бялата фланелка. 
 
При ЦСКА е доста по-различно. Капитанът Бодуров беше разжалван и в момента изобщо не тренира с отбора. В негово отсъствие няма друга толкова влиятелна фигура. Донякъде в тази роля влиза Занев. А най-близо до понятието "треньор на терена" е... испанецът Албентоса.

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки