Реал (Мадрид) се изпоти сериозно за ключов успех в Истанбул! (СНИМКИ)

"Белия балет" отново не показа впечатляваща игра, но вече е втори зад ПСЖ в група А

Реал (Мадрид) се изпоти сериозно за ключов успех в Истанбул! (СНИМКИ)

Реал (Мадрид) победи с минималното 1:0 Галатасарай в гостуването си от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

"Белия балет" определено не показа доминантен футбол, но попадение на завърналия се от контузия Тони Кроос се оказа достатъчно за много важни три точки в актива на испанците, които допреди днешната среща бяха последни в Група А на турнира. 

Maчът започна много добре за гостите, но първите голови възможност се появиха пред тяхната врата. В десетата минута Андоне беше изпуснат от защитата и стреля ниско по диагонала, но Тибо Куртоа се хвърли и парира. Едва минута по-късно Андоне изскочи пред пазача си при центриране от статично положение и шутира от десет метра, но отново на пътя му беше белгийският страж .

В 15-ата Бензема се измъкна в наказателното поле на Галатасарай и нанесе лесен за предотвратяване удар. В 18-ата “лос меренгес” се възползваха от неточност в защитната подредба на турския тим и откриха резулата. Азар получи в наказателното поле, реши да подаде към Бензема, но го направи неточно. За негов късмет топката стигна до Кроос, който стреля от 15 метра, получи се лек рикошет и топката влетя в горния ляв ъгъл на Муслера - 0:1.



В 27-ата Азар реши да стреля под ъгъл, но това не затрудни Муслера, който улови. В 34-ата се създаде суматоха пред Куртоа като в крайна сметка топката стигна до Марсело, който изчисти насигурно. В 38-ата Райън Бабел финтира Валверде отляво, напредна и подаде към Беланда в наказателното поле, който стреля без забавяне, нострахотният тази вечер Куртоа отново изби.

След почивката в 53-ата Тони Кроос изведе по чудесен начин Бензема. „Деветката“ напредна и стреля със защитник до себе си, но Муслера внимаваше и се справи. В 58-ата Кроос получи от Бензема в наказателното поле и беше избутан. Съдията прецени, че контактът не е достатъчен за дузпа. Минута по-късно "лос меренгес" развиха скоростна акция. Еден Азар предпочете да стреля от малък ъгъл - Муслера се намеси с крак.

В 65-ата Бензема подаде към Азар, той финтира вратаря, но след това прати топката в напречната греда. Марсело овладя топката, но не стреля достатъчно опасно към вратата на Муслера. В 75-ата Марсело асистира на Бензема, който стреля по земя, но стражът на турците беше на мястото си и улови.

В 84-та минута Нзонзи можеше да изравни, но ударът му с глава от няколко метра излетя високо над целта за нещастие на феновете по трибуните.

Така с трите си точки от днес Реал (Мадрид) излезе на второто място в групата си, където категоричен лидер е ПСЖ с максимален актив от 9 точки. "Белия балет" е с 4, докато Брюж и Галатасарай остават зад тях със съотвено две и една.

Стартови състави:

Галатасарай: Муслера, Сери, Белханда, Бабел, Донк, Мариано, Андоне, Луиндама, Маркао, Нагатомо, Нзонзи

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Кроос, Каземиро, Валерде, Родриго, Азар, Бензема

Роналдо ще пропусне мача на Португалия срещу Швеция

Вижте подробности

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

Нов шок в Турция: Фенербахче обмисля да напусне първенството

Нахлуването на феновете и боя с футболисти разтърси из основи турския футбол

Новият треньор на Лацио кацна в Рим

Игор Тудор поема "орлите" след оставката на Маурицио Сари

Рашфорд отказва на ПСЖ заради Ман Юнайтед

Нападателят иска да е основна фигура на "Олд Трафорд"

Родри предупреди: Искаме требъл!

Халфът на Манчестър Сити смята, че най-добрата форма на отбора предстои

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки