Сари: Чувствахме, че мачът ще се обърне в наша полза

Чупим всички рекорди по задържане на топката в Шампионската лига, допълни спецът

Сари: Чувствахме, че мачът ще се обърне в наша полза
Треньорът на Ювентус Маурицио Сари похвали своите играчи за победата с 2:1 над Локомотив (Москва). Макар да доминираха почти през целия мач, домакините трудно стигнаха до победата след късен обрат.
 
Наставникът обаче е доволен, че футболистите му са запазили самообладание и не са се поддали на нервността и напрежението.
 
 “Имахме някои проблеми в защита. За съжаление получихме гол на контраатака и съперникът заигра дори още по-прибрано. Важното е, че запазихме самообладание, останахме спокойни и движехме добре топката.
 
Чувствахме, че мачът ще се обърне в наша полза, но бе важно да не допускаме излишни нервност и паника. Все пак отправихме 28 удара. Казах на момчетата, че чупим всички рекорди по задържане на топката в Шампионската лига. Рискът бе да не се изнервим от това, че се забиваме в стената и не можем да я пробием. Но играчите запазиха самообладание”, заяви Сари.
 
“В един момент почувствах, че Локомотив вече няма сили да контраатакува, затова рискувах с включването на Игуаин и Рабио, който да играе рамо до рамо с Бентанкур. За съжаление нашата схема е такава, че атаките ни минаваха през центъра.
 
През второто полувреме започнахме по-често да опитваме атаки по дясното крило, а Пауло Дибала заигра като трекуартиста, но и той има склонност да атакува отдясно, така че атаката ни отново стана твърде еднотипна. Ще трябва да поработим над това. Не смятам, че подходът ни към мача е бил грешен.
 
През първото полувреме действахме на по-бавни обороти и не бяхме много остри в предни позиции, но причината за това бе физическа, а не психологическа. Играем през три дни и е нормално да има и умора. Локомотив също започна бавно, но в един момент вдигна оборотите, докато ние изиграхме цялото полувреме в едно темпо.
 
Добрата новина е, че бяхме стабилни психически, защото в противен случай нямаше да запазим самообладание и нямаше да открием как да отключим ключалката на съперниковата врата”, добави специалистът.

 

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки