Ключов мач за Лудогорец в Лига Европа

"Орлите" приемат Еспаньол в Разград

Ключов мач за Лудогорец в Лига Европа

 Днес в 19:55 Лудогорец приема Еспаньол в третия си двубой от група “Н” на Лига Европа. Срещата в Разград е ключова за “Орлите”, които могат да направят огромна крачка към продължаване напред в турнира, ако постигнат трета поредна победа. Каталунците се очертават като основен конкурент на разградчани за първото място в групата и това прави мача още по-важен. Гостите обаче също имат своите амбиции да си тръгнат с трите точки, така че можем да очакваме тежък сблъсък.

 
С представянето си в турнира до момента Лудогорец надмина всички очаквания. Двете победи с 5:1 над ЦСКА (Москва) и 3:0 Ференцварош бяха доста впечатляващи. Отборът отново напомни за най-силните си години в евротурнирите и даде заявка, че има големи амбиции да продължи към 1/16-финалите. “Зелените” обаче не бива да се главозамайват твърде много, защото бързо може да бъдат свалени на земята, ако не подходят сериозно към днешния мач.
 
В същото време Еспаньол крета в Примера дивисион, където се намира на предпоследното 19-о място с едва 5 точки и е в серия от 5 мача без успех. Истината е, че Лига Европа в момента не е основен приоритет за каталунците. От друга страна обаче отборът се представя прилично до момента в турнира с победа и равенство на сметката си и едва ли ще подари мача, макар да идва с доста резерви и без някои от звездите си.
 
Лудогорец има някои проблеми преди мача довечера. Защитникът Драгош Григоре е наказан и не може да играе. От групата отпаднаха и контузените Клаудиу Кешерю, Ренан и Яцек Горалски. Очаква се Станислав Генчев да излезе с Пламен Илиев на вратата и пред него Сисиньо, Моци, Форстър и Недялков в защита. Баджи и Анисе ще са двойката опорни халфове, а Битон ще действа пред тях като плеймейкър. Лукоки и Вандерсон ще стартират на двете крила, а Марселиньо ще води атаката.
 
Пабло Мачин пък остави петима от титулярите си от мача с Виляреал през уикенда в Барселона. Специалистът даде почивка на Виктор Гомес, Давид Лопес и Виктор Санчес, а в самолета заради здравословни проблеми не се качиха и Пабло Пиати, Фернандо Калеро, Хави Пуадо, Адрия Педроса и титулярният нападател Джонатан Кайери.
 
Очаква се съставът на каталунците довечера да е доста експериментален. На вратата ще започне Диего Лопес, а пред него ще действат триото Налдо, Луис Лопес и Бернардо. Коршия и Вила ще са двамата халф-бекове, а в средата ще действат Итураспе, Мелендо и  Гранеро. В атака ще се разчита на Ву Лей и Ферейра.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки