Англия се класира за финала на Световното първенство по ръгби

Воденият от Еди Джоунс тим детронира трикратния шампион Нова Зеландия

Англия се класира за финала на Световното първенство по ръгби

Англия детронира трикратния шампион Нова Зеландия и се класира за финала на Световното първенство по ръгби, което се провежда в Япония.

В полуфинален мач в Йокохама англичаните се наложиха над шампиона от последните две издания с 19:7 и ще спорят за титлата за първи път от 2007 година, когато отстъпиха на Южна Африка. За "Ол Блекс" това бе първа загуба след 18 поредни победи на световни първенства.

Съперник на водения от Еди Джоунс тим в мач за титлата ще бъде победителят от неделния полуфинал, в който се срещат Уелс и Южна Африка. Англичаните изиграха един от най-силните си мачове в последното десетилетие, като доминираха напълно от първия до последния съдийски сигнал и водеха голяма част от играта в полето на противника Ману Туйлаги даде аванс на Англия с есе във втората минута, а с точно изпълнение на наказателен удар Джордж Форд доведе резултата до 10:0 до почивката.

През второто полувреме Нова Зеландия намали до 7:13 след единственото си есе в мача, реализирано от Арди Савеа, но нови точни удари с крак на Форд фиксираха крайното 19:7. До момента Англия има една спечелена световна титла - през 2003 година, и два загубени финала - през 1991 и 2007 година. Финалът на световното първенство е на 2 ноември, отново в Йокохама.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки