ИЗДЪНКА! Ювентус не успя да бие опашкаря Лече (СНИМКИ+ВИДЕО)

Дибала пак вкара, но това се оказа недостатъчно за победа

ИЗДЪНКА! Ювентус не успя да бие опашкаря Лече (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Италианският шампион Ювентус не успя да победи един от фаворитите за изпадане в Италия Лече и завърши само 1:1 при гостуването си от 9-ия кръг на Серия А. 

И двете попадения дойдоха след дузпи, като торинци бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който определено липсваше в атаката, след като гостите изуспнаха поне пет чисти положения за гол. 

Още във 2-та минута Махер отправи удар от границата на наказателното поле, който обаче беше спасен от Шчесни. Малко след 8-та минута от Ювентус претендираха за дузпа за фаул срещу Емре Джан, а междувременно Лече организира контраатака, но шутът по земя на Кума Бабакар беше прекалено слаб и не затрудни Шчесни. В 13-ата Данило също падна в наказателното поле, но съдията отново не отсъди дузпа.

В 15-та минута удар по земя на Алекс Сандро излизаше в аут, но Гонсало Игуаин засече топката и я прати в противниковата мрежа. Попадението обаче веднага беше отменено заради засада на аржентинеца.

До края на полувремето по-интересни ситуации липсваха, но веднага след почивката Юве получи право да изпълни дузпа. След корнер, Данило не успя да играе с топката, но тя стигна до Пянич, който се опита да стреля, но противников бранител се хвърли на шпагат в краката му и извърши нарушение малко след границата на наказателното поле. В първия момент беше отсъден пряк-свободен удар, но след консултация с ВАР бе посочена бялата точка. 

От нея Пауло Дибала беше безпогрешен и изведе торинци напред в резултата. 

В 55-ата Шчесни изби силен шут на Манкосу, но секунди след това Матайс де Лихт игра с ръка в собственото си наказателно поле. Това значеше само едно - нова дузпа, но този път за домакините. Манкосу се зае да я изпълни, като я превърна в гол за 1:1.

В 62-ата Бернардески преодоля вратаря, но ударът му срещна страничната греда. Лошите новини за Маурицио Сари продължиха в 65-ата минута, когато Пянич принудително беше заменен от Сами Кедира заради болки в бедрото. 

Шест минути преди края Гонсало Игуаин влезе в сериозен сблъсък с вратаря на Лече Габриел, който влезе здраво във въздушно единоборство и отвори аркада на главата на аржентинеца, но след намеса на лекарския екип всичко с него беше добре. 

До края на мача Юве се опитваше с всички сили да отбележи още едно попадение, но добрата постройка на Лече в защита и доброто им владеене на топката не дадоха шанс на шампионите. 

Така Ювентус остава на първото място в Италия, но вече само на две точки пред Интер, които по-късно днес посрещат Парма на "Джузепе Меаца". Лече пък записаха второ поредно значимо равенство, след като преди седмица отмъкнаха победата от ръцете на Милан с 2:2. 
Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки