Буфон: Отидох в ПСЖ поради икономически причини

"Все още съм ценен в Ювентус", заяви легендарният вратар

Буфон: Отидох в ПСЖ поради икономически причини

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон сподели, че все още се чувства важен и ценен в Юве, въпреки че не получава много шансове за изява.

41-годишният вратар даде интересно изявление пред  „Tiki Taka“. Легендата на италианския футбол говори за своята дългогодишна кариера и защо на 40 години през миналото лято е решил да отиде в Пари Сен Жермен.

"Реших да замина за Париж през миналото лято, защото ПСЖ е клуб на друго ниво. Направих го по икономически причини, а и исках да изляза от зоната си на комфорт. Когато си на 40 и Пари Сен Жермен дойде за теб трудно можеш да откажеш. Това е клуб от друг ранг и исках да видя как аз бих се вписал във всичко това.  Имах нужда от ново предизвикателство и нови преживявания, но една нощ, когато си седях сам в Париж просто се запитах. Аз съм на 41. Какво правя в Париж, когато семейството ми е в Италия?", коментира вратарят.

"Радвам се, че се завърнах в Юве и взех правилното решение. Веднаха приех офертата, която те ми предложиха", добави той.

Според някои информации Джанлуиджи Буфон вече обмисля своето оттегляне от футбола, но той отрича това.

"Все още се чувствам важен и ценен за клуба. Смятам, че още имам сили да играя на високо ниво. Не знам кога ще дойде краят, но веднага щом усетя, че вече нямам необходимите сили и възможности аз сам ще спра. Когато усетя, че просто не мога повече ще седнем с шефовете и ще сложа края", завърши изявлението си Буфон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки