Фурнаджиев: Очаквам финансова глоба и два мача без публика от УЕФА

Бившият вицепрезицент на БФС говори още за Михаил Касабов и Конгреса

Фурнаджиев: Очаквам финансова глоба и два мача без публика от УЕФА

Бившият вицепрезицент на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев очаква България да отнесе наказание от два мача без публика и финансова глоба за изцепките на феновете по време на евроквалификацията срещу Англия на Националния стадион "Васил Левски".

Той сподели, че се надява УЕФА да се смили и да не налага много тежка санкцията за поведението на някои от привържениците.

"Чакаме до края на деня УЕФА да обяви наказанието за националния отбор. Надяваме се да не е толкова тежко, колкото се очаква. Аз личо очаквам да ни накажат 2 мача без публика и финансова санкция", каза Фурнаджиев пред Дарик радио и dsport.bg, след което разясни ситуацията с вписването на Михаил Касабов като временен президент на БФС. Бившият началник в родната централа заяви, че след като това се случи, ще бъде свикан Изпълком, който да определи дата за провеждането на Конгреса.

"Подали сме документи в Търговският регистър за вписването на Михаил Касабов за президент на БФС. Имаше едно изискване от съдията, което вече сме изпълнили. Сега решението кога Михаил Касабов ще бъде вписан в регистъра зависи от съдията, а не от нас. След като бъде вписан, той ще свика Изпълком, който ще определи дата за Конгреса. Реално е той да бъде началото на април", допълни Фурнаджиев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки