Димитър Илиев: Напечен мач, но отборът израства

"Тръгнахме в правилната посока с доста победи”

Димитър Илиев: Напечен мач, но отборът израства

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев отчете победата с 1:0 над Черно море в 14-ия кръг на efbet Лига като една от важните през сезона. Опитният таран реализира единствения гол за „черно-белите” в мач, в който те трябваше да играят повече от половин час с човек по-малко.

„Изключително тежък и напечен мач. Мога да кажа, че Черно море е един от най-неудобните съперници за Локомотив в последно време. Откакто съм се върнал, имах 3 мача и 3 загуби, така че сладка победа днес. Повече от половин час играхме с човек по-малко и в дефанзивен план не допуснахме никакви ситуации. Горд съм от показаното от отбора”, коментира Илиев пред DIEMA SPORT.

„Като цяло един от тези мачове, в които играта не вървеше. Много непредизвикани грешки в офанзивен план от всички играчи. Не се получаваше това, което по принцип правим. Хубаво е, че отбелязахме и съхранихме тази преднина. Не може във всички мачове да вкарваме по три гола. Един отбор израства тогава, когато успява да се справи с трудни противници като Черно море.”

„Трябва да им отдадем заслуженото на Черно море, те винаги играят агресивно. Трябва да отдадем заслуженото и на съдията, който не ни позволи да влезем в единоборства. Изключително пресилен втори жълт картон за Милош Петрович. Бях на метри от положението и имаше игра с топката. Под всякаква критика беше съдийството.”

„Още когато се освободих имах идеята какво искам да направя. Радвам се, че днес влезе. Техният вратар за сантиметри можеше да изкара този удар. Получи се страхотен гол, още по-сладък е, защото е победен.”

„Националният отбор? Не, аз се уморих да отговарям на този въпрос. Ако получа повиквателна, за мен ще е чест. Повече не желая да коментирам.”

„Няма отбор, на който всеки мач да се наслаждава и да му е лесно да печели. В доста от мачовете изглеждахме страхотно и с лекота бележехме. Това е ясно, че няма как да става всеки път. И на Барселона в най-силните години не им се удавало. Що се отнася до следващия мач срещу Славия – и в първия двубой през сезона се получи зрелище с много голове. Показваме тенденция към резултатни срещи.”

„От доста време играем в един и същи състав. Треньорът изкара тук доста време. Тръгнахме в правилната посока с доста победи”, добави Илиев.

Локо (Пловдив) ще бъде без петима играчи за мача с ЦСКА 1948

Вижте и кои са те

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки