Гонзо захапа БФС заради двама изпуснати футболисти

Ето какво заяви Георги Иванов пред клубния сайт

Гонзо захапа БФС заради двама изпуснати футболисти

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов разясни ситуацията с двамата футболисти под наем от Уулвърхямптън - Джордан Греъм и Силвен Десландес в интервю пред клубния сайт на "черно-белите". Както вече стана ясно, двамата се завръщат в Англия, след като не бяха картотекирани.

Г-н Иванов, много от феновете на Локомотив се питат какво се случва с двамата играчи, които дойдоха под наем от Уулвърхяптън - Джордан Греъм и Силвен Десландес?

- Джордан и Силвен си тръгнаха обратно за Англия, защото не можахме да ги картотекираме по време на трансферния прозорец по вина на БФС. Техните ТМС (трансферни системни) мениджъри не успяха в срок да регистрират играчите и двамата останаха без права да се състезават за Локомотив. Съжаляваме, че двама добри футболисти си отидоха и не можахме да ги ползваме. Локомотив е най-потърпевш от ситуацията, водихме дела, но УЕФА не разреши да ги картотекираме заради грешката на футболния съюз.

Да очакваме ли някой от двамата да се завърне в Локомотив?

- Проведохме разговори със спортния директор на Уулвърхямптън и получихме уверението, че Джордан Греъм може да подпише отново с нас след 1 януари 2020 г., но това е вече въпрос на преговори. Пак казвам, Локомотив няма вина за случилото се.

Кой е виновен в цялата ситуация?

- Мениджърският екип на ТМС системата във футболния съюз. Локомотив качва всички необходими документи на играчите в рамките на трансферния прозорец. От БФС, и в частност ТМС мениджърите, изпуснаха срока и не регистрираха Джордан и Силвен. Oт Локомотив направихме опит по съдебен начин да ги картотекираме, наехме адвокат, но не получихме разрешение. Уулвърхямтън прецени, че играчите трябва да прекратят своите договори с Локомотив и да се завърнат в Англия, за което ние безкрайно много съжаляваме.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки