В ЛУДО ШОУ НА "АНФИЙЛД": Ливърпул изхвърли Арсенал след дузпи! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Десет гола не стигнаха на двата отбора да решат мача в редовното време, "червените" продължават на 1/4-финалите за Купата на Лигата

В ЛУДО ШОУ НА "АНФИЙЛД": Ливърпул изхвърли Арсенал след дузпи! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул изхвръли Арсенал от турнира за Купата на Лигата след лудо шоу на "Анфийлд". Тимът на Юрген Клоп спечели с 5:4 след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 5:5, след като домакините изравниха в 93-ата минута. В герой за "червените" се превърна вратарят Кеомин Келъхър, който спаси удара от бялата точка на Дани Сабайос. Това беше и единствения пропуск от десетте изпълнения. Успехът класира Ливърпул за 1/4-финалите на надпреварата.
 
Двамата треньор бяха направили по 11 промени в сравнение с последните мачове на отборите си. На терена се появиха куп резерви. Това беше ясен знак, че турнирът не им е приоритет, но пък стана причина за головото шоу, което остави без дъх зрителите на "Анфийлд".
 
Ливърпул поведе още в 6-ата минута, когато Шкордан Мустафи си отбеляза автогол в опита си да пресече центриране на Окслейд-Чембърлейн към Риън Брюстър. Не след дълго гостите изравниха. В 19-ата минута Месут Йозил изведе Сака, който стреля, а при добавката Торейра насочи топката в мрежата за 1:1. Останаха сериозни съмнения, че халфът е в засада, но в турнира за Купата на Лигата не се използва системата за видеоповторения и съдията зачете попадението.
 
В 26-ата минута Габриел Мартинели изведе Арсенал напред, след като отблизо засече топката във вратата на Келъхър, а десет по-късно нападателят на "топчиите" получи подаване отляво на Букайо Сака и с хубав удар преодоля стража на мърсисайдци - 1:3. 
 
Три минути преди края на първата част силен удар на Наби Кейта срещна ръката на Ектор Бейерин в наказателното поле, но реферът Андре Маринър не посочи бялата точка. След изпълнения корнер Харви Елиът бе повален, пак в наказателното поле. Този път Маринър отсъди дузпа, а зад топката застана Джеймс Милнър, който не сбърка - 2:3.
 
Девет минути след началото на втората част "артилеристите" отново поведоха с два гола. Мейтланд-Найлс се разписа след груба грешка на Джемс Милнър и добра работа на Месут Йозил. 
 
Радостта на Арсенал обаче бе кратка и в 57-ата минута бившият футболист на "топчиите" Алекс Окслейд-Чембърлейн с топовен шут разстреля Емилиано Мартинес. Три по-късно Ливърпул изравни с поредния шедьовър, този път дело на Дивок Ориги. Белгиецът получи топката от Джоунс, завъртя се великолепно и стреля. 
 
Следващият гол обаче отново бе във вратата на Ливърпул. Джо Уилок бе оставен да пробиe през центъра и отправи фантастичен удар - 4:5. В даденото от съдията продължение Дивок Ориги отбеляза второто си попадение в мача и се стигна да изпълнение на дузпи.
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: Келъхър, Уилямс, Гомес, Ван ден Берг, Милнър, Лалана, Кейта, Окслейд-Чембърлейн, Елиът, Ориги, Брюстър
 
АРСЕНАЛ: Мартинес, Бейерин, Холдинг, Мустафи, Колашинац, Торейра, Уилок, Мейтланд-Найлс, Йозил, Джака Мартинели
Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки