Гришо тръгва към първи полуфинал в Париж, чилиец ще го спира

Циципас или Джокович чакат победителя

Гришо тръгва към първи полуфинал в Париж, чилиец ще го спира
Кристиан Гарин е опонентът, срещу когото Григор Димитров ще се изправи днес следобед в двубой от 1/4-финалите в Париж. Двубоят ще е първи по програма на Централния корт и ще започне в 15,00 часа.
 
За Гришо това ще бъде първо участие на четвъртфиналите в Париж. За 23-годишния Гарин пък ще бъде дебют в тази фаза на турнир от Мастърс 1000 сериите изобщо.
 
Чилиецът се превърна в приятната изненада на Мастърса в зала "Берси". Той достигна до тази фаза, след като пречупи в много зрелищен двубой представителя на домакините Жереми Шарди (№65).
 
42-ият в ранглистата Гарин стигна до успех след 6:7(4), 6:4, 7:6(6) за 2 часа и 25 минути. Той отрази три мачбола в тайбрека на третия сет, когато изоставаше с 3:6, но по магически начин съумя да спечели следващите пет точки, за да отстрани французина. Така Гарин постигна три последователни успеха в турнира, като взе скалпа още на Джон Иснър (№17) u Пабло Куевас (№44).
 
Чилиецът прави най-силния сезон в кариерата си. Той достигна до три финала на ниво АТР, печелейки два от тях - в Мюнхен и Хюстън, и губейки в Сао Пауло. И трите турнира обаче се проведоха на любимата му червена настилка, така че класирането му сега на 1/4-финал в зала в "Берси" определено може да се смята за изненада.
 
Гарин е висок 187 сантиметра, тежи 85 килограма и играе бекхенд с две ръце. Той е типичен представител на южноамериканската школа, известна с това, че играе най-силно на клей. През тази година е постигнал вече 31 победи от 53 срещи на професионалния тур.
 
Върховото му класиране в АТР е 32-о място, постигнато в началото на октомври. Двамата с Григор никога не са се срещали, което го прави абсолютно неизвестно препятствие за първата ни ракета.
 
Победителят от този мач пък ще срещне на полуфиналите спечелилия двубоя Новак Джокович – Стефанос Циципас.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки