Дузпа в 90-та минута изведе Интер отново на върха в Италия! (ВИДЕО)

Ромелу Лукаку води "нерадзурите" към успеха за пореден път в Серия А

Дузпа в 90-та минута изведе Интер отново на върха в Италия! (ВИДЕО)

 Интер успя да победи изключително драматично Болоня при гостуването си от 11-ия кръг на Серия А. Домакините шокиращо поведоха в реултата, но отново Ромелу Лукаку беше герой за "нерадзурите" с два гола, един от които от дузпа в самия край на мача. 

В 9-ата минута аржентинецът получи нов шанс, като този път успя да нанесе удар, но вратарят на Болоня Лукаш Скорупски успя да отрази топката с една ръка. В 16-ата минута отбраната на Интер едва не допусна фатална грешка, но Ханданович се справи със ситуацията, в която го постави Галярдини. Болоня също допусна грешка, но и тя не беше фатална. Темпото на игра поспадна, като опасности пред вратите липсваха. Така се стигна до 30-ата минута, когато след бърза атака топката попадна у Лукаку. Белгиецът нахлу в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл, но Скорупски спаси с поредната си добра изява.

В 33-ата минута Интер стигна до гол чрез Лаутаро Мартинес, но той беше отменен поради засада. "Нерадзурите" засилиха натиска си и напрежението се пренесе в половината на Болоня.

В 37-ата минута и Лукаку прати топката в мрежата, но гол отново не беше зачетен, тъй като преди паса на Лазаро топката беше напуснала терена. В 43-ата минута Лаутаро беше потърсен с центриране в наказателното поле, но аржентинецът не успя да затрудни с нищо Скорупски.
Второто полувреме започна с равностойна игра, като домакините бяха по-активни, но Интер разбиваше атаките в зародиш. "Нерадзурите" организираха добра контраакция в 55-ата минута, като Лукаку успя да чукне хитро топката с глава към Галярдини, но отбраната на Болоня се справи. Така се стигна до 59-ата минута, когато Сориано откри резултата с удар извъ наказателното поле, като топката рикошира в крака на Де Фрай и затрудни допълнително Ханданович. В ответната атака Лукаку беше близо до това да върне равенството, но малко късмет не му достигна да насочи топката в мрежата.

Интер упражни натиск с цел да възстанови поне равенството. В 71-ата минута се наложи отново Скорупски да се намесва след удар с глава след ъглов удар. В 75-ата минута равенството беше възстановено от Ромелу Лукаку, който се оказа най-съобразитилен при едно разбъркване пред вратата на Болоня и засече в мрежата една отбита от стража на домакините топка.

Само четири по-късно той можеше отново да се разпише с удар с левия крак, но Скорупски спаси. Интер се възползва от инерцията след гола и сериозно притисна своя съперник. В 90-ата минута Интер получи дузпа след нарушение на Орсолини срещу Лаутаро Мартинес. Зад топката застана Лукаку, който с безкомпромисно изпълнение изведе тима си напред. Преди това играчите на Болоня имаха претенции за нарушение срещу Паласио. В самия край се стигна до напрежение в наказателното поле, а в суматохата появилият се малко преди това Гари Медел получи жълт картон.

В крайна сметка резултатът остана непроменен и така Интер записа поредна тежка победа и временно излезе начело в класирането с 2 точки аванс пред Ювентус, който игра по-късно през деня срещу Торино.
Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки