Пета поредна победа за сметката на Челси и Лампард (ВИДЕО)

"Сините" се наложиха с 2:1 като гост на Уотфорд

Пета поредна победа за сметката на Челси и Лампард (ВИДЕО)

Отборът на Челси победи с 2:1 Уотфорд в последен мач от съботната програма на 11-тия кръг на Висшата лига. Головете за гостите реализираха Тами Ейбрахам и Кристиян Пулишич. Почетният гол за "стършелите" беше дело на Жерар Делоуфеу.

Двубоят започна с огромен натиск пред вратата на Бен Фостър и логично попадение. След постепенна атака Жоржиньо намери с чудесно подаване зад гърба на защитата на Уотфорд движението на Ейбрахам, който преодоля елегантно стража на Уотфорд.

В 15-та минута домакините се опитаха да отвърнат. Роберто Перейра успя да освободи известно пространство за себе си в наказателното поле на гостите и да отправи точен удар към вратата на Кепа, който обаче не затрудни испанеца.

Само няколко минути по-късно Ейбраха изпусна ново чудесно положение, след като негов удар от броени метри беше отрзен от Фострър.

В 39-та минута беше ред и за най-доброто положение пред вратата на Челси за първата част. След бързо изпълнение на корнер Делоуфеу успя да намери пространство на границата на наказателното поле и отправи хубав удар по земя, който обаче мина съвсем близо до вратата на "сините".

В 43-та минута много близо до изключителен гол беше Мейсън Маунт, но изстрелът му от 25 метра срещна горната греда на вратата на Фостър.

В началото на втората част Челси отново натисна. В 49-та минута Мейсън Маунт отново се оказа на стрелкова позиция, но Фостър отново беше на точното място, за да го разколебае.

В 55-та минута все пак момчетата на Франк Лампард стигнаха до ценното второ попадение. Кристиян Пулишич отбеляза второто попадение след чудесна контраатака и хубаво центриране на Тами Ейбрахам, което даде възможност на американеца да вкара на празна врата от няколко метра.

В следващите минути Челси продължи да атакува продължително в търсене на трети гол. Пропуски обаче направиха Пулишич и Ковачич.

Постепенно темпото на двубоя спадна и Уотфорд получиха възможност да задържат за по-дълго кълбото и това доведе до своя резултата в 80-та минута. Жерар Делоуфеу навелезе в наказателното поле и беше препънат от Жоржиньо в наказателното поле, но останаха сериозно съмнения около редовността на наказателния удар. Това все пак не попречи на нападатея на "стършелите да вкара за 1:2.

До края на мача Челси желаеха просто да задържат победата. Този план обаче можеше да не се сбъдне буквалното в последната секунда на двубоя. След центиране от свободен удар вратаря на домакините Бен Фостър беше излязал за статичното положение и даже стигна до топката, за да отправи удар, който изиксваше вещата намеса на Кепа Арисабалага, за да запази крайното 2:1.

По този начин Челси затвърди 3-та си позиция в класирането с актив от 23 точки. Уотфорд, от своя страна, остава закотвен на дъното с едва 5 пункта.

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

Бразилия попари Англия на "Уембли" (ВИДЕО)

"Трите лъва" бяха в ролята на фаворити, но се провалиха

Наполи връща Дендонкер на Астън Вила през лятото

Тимът не иска да го откупува

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки