Куман: Мога да ида в Барса, но след Евро 2020

"След Европейското първенство ще седнем и ще обсъдим дали да продължим да работим заедно"

Куман: Мога да ида в Барса, но след Евро 2020

Бившият футболист на Барселона Роналд Куман потвърди, че има възможност да застане начело на тима. В момента някогашният съотборник на Христо Стоичков е селекционер на Холандия, но в договора му има клауза, според която той може да напусне, за да поеме каталунците.

“Няма обаче как сега да си тръгна от холандския национален тим, това е 100% сигурно. Мога да ида в Барса, но чак след Евро 2020. Тази клауза важи само за след финалите и само за оферта от въпросния клуб”, коментира Куман пред Mundo Deportivo.


“Имам договор с холандската федерация до 2022 г., но след Европейското първенство ще седнем и ще обсъдим дали да продължим да работим заедно”, добави бившият защитник от “Дрийм тийм”-а на Йохан Кройф.

Новината за въпросното условие в договора на треньора беше разкрита от спортния директор на холандците Нико-Ян Хугма. Куман призна, че се е ядосал от думите на въпросния човек, но вече му е минало. 

Всичко това само засилва слуховете, че контрактът на Ернесто Валверде, който е до края на кампанията, няма да бъде подновен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки