Левски започва преговори за ас на Ботев Пд

От "Герена" са решени да привлекат Кристиан Димитров

Левски започва преговори за ас на Ботев Пд

Ръководството на Левски ще започне преговори за прив­личането на централния за­щитник на Ботев Пловдив Кристиан Димитров. Нацио­налът е силно желан от тре­ньора на сините Петър Хуб­чев. Бранителят пасва отлич­но на концепцията на клуба от "Герена" да залагат все по­вече на български футболи­сти, при това млади.

През този сезон 22-годишният Димитров има 13 шампионатни мача за канарчета­та. Освен това той игра и в четири от евроквалификациите на националния отбор, като успя да отбележи един гол. През миналия сезон Кри­стиан се утвърди в Ботев, ка­то бе на терена в 31 срещи за първенство, в които вкара 4 попадения.

В момента Ботев се нами­ра на незавидна позиция -предпоследен е в първенство­то. През зимата обаче клубът ще е склонен на продажба, за­щото са му необходими свежи средства, които да бъдат ин­вестирани в строителството на стадион "Христо Бо­тев". Това е една от причини­те, поради която жълто-черните могат да се съгласят на трансфер на звездата си, при това в друг български клуб.

От "Герена" не криеха и ап­етитите си за друг от асове­те на канарчетата - Тодор Неделев. Халфът обаче не­веднъж е заявявал, че желание­то му е в България да играе единствено в Ботев Пловдив и би сменил жълто-черните за друг наш клуб само ако кана­рите не го искат.

Спортният директор на Левски Ивайло Петков вече заяви, че клубът работи по зимната селекция. Същото потвърди и изпълнителният шеф Павел Колев, който раз­кри, че най-голяма нужда от­борът има от изпълнители в средата на терена. Затова няма да се щадят средства за привличането на класен халф по време на зимната пауза.

В момента Левски оглежда чуж­дия пазар. Сините имат набе­лязани играчи за този пост от западноевропейски първенства, като изявите им се следят на живо. От "Герена" държат под око шампионатите и на Скандинавския полуос­тров, които приключват до края на годината. Причината е, че доста от играчите на север стават свободни аген­ти през януари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки