Сензациите в пресата: Левски набеляза сензация на Берое, в ЦСКА привличат нови още през декември

В Левски чакат повиквателни от Дерменджиев поне за двама, Мазурек с нов шанс за изява

Сензациите в пресата: Левски набеляза сензация на Берое, в ЦСКА привличат нови още през декември

Сензациите в родната преса на 4 ноември, понеделник, 2019 година:

Меридиан мач: Левски набеляза сензация на Берое

Левски може и да не търси в чужбина нов играч за халфовата си линия. Причината за това е, че „сините" следят сериозно опции­те, които има и в България. Една от тях се появи наскоро и е доста добра. В полезрението на Петър Хубчев и ком­пания е попадал Ибрахима Конте от Берое. До този момент той има 8 мача и 3 гола в нашето първенство, което е добър атестат. На „Герена" търсят именно такъв футбо­лист. Те са хвърлили още и око на Уесли Ната от Царско село, който също се представя от­лично, откакто дойде у нас. Предимството на Конте обаче е, че има белгийски паспорт, а в Левски на този етап не могат да си позволят играчи извън ЕС. Брой­ката за такива е запъл­нена от Миятович, Тиам и Мазурек.

В същото време ста­на ясно, че Найджъл Робърта е решил да скъ­са с националния отбор на Кюрасао. Това е и причината да не получи повиквателна в пред­ишните двубои от Ли­гата на нациите на КОНКАКАФ. Голмай­сторът не чака и сега да бъде в селекцията на островната държава. Роденият в Холандия футболист е бил кате­горичен, че в Кюрасао трябва да забравят за него, защото селекцио­нерът Елсон Хоой не го пусна и за минута по време на мачовете с Хаити (1:0 и 1:1), а преди това го увещавал колко ценен е.

Тема Спорт: В Левски чакат повиквателни от Дерменджиев поне за двама

Спортно-техническият щаб на Левски очаква поне два­ма от футболистите на ти­ма да бъдат повикани от но­вия национален селекционер Георги Дерменджиев. Сред из­браниците на специалиста би трябвало да попаднат резер­вният вратар Николай Михай­лов, както и левият бек Иван Горанов. Двамата бяха част от трикольорите за евроквалификациите с Черна гора (0:0) и Англия (0:6). Сега на лъ­вовете им предстои спаринг с Парагвай (14 ноември) и евро-квалификация с Чехия, която ще е три дни по-късно - тя ще се играе при закрити врати на стадион "Васил Левски".

Георги Дерменджиев позна­ва отлично качествата на българските играчи на сините, тъй като им бе треньор през пролетта. Няма да е изненада, ако сред избраниците му по­падне и Мартин Райнов. Халфът бе привлечен на "Герена" по време на зимната пауза именно по настояване на Дер­менджиев. В момента Мартин пък е неизменен титуляр при Петър Хубчев - не е пропуснал нито един шампионатен дву­бой през кампанията. Райнов е един от играчите с изтичащи договори на "Герена". Контрак­тът му е до лятото на 2020 година, но се очаква той да бъ­де продължен. Двете страни ще започнат разговори за удължаването му. Сините ис­кат да задържат и капитана си Живко Миланов, който се намира в подобна на Райнов ситуация. Ветеранът също е бил на терена във всички ма­чове за първенство на Левски.

Тема Спорт: В ЦСКА привличат нови още през декември

В ЦСКА искат да дадат старт на зимната селекция още преди края на 2019-а. Спо­ред информация на "Тема Спорт" клубът вече е влязъл в преговори с определени фут­болисти и има голяма вероят­ност да подпише договори с тях до средата на декември. Най-вероятно става въпрос за играчи с изтичащи през зима­та контракти. Такива се на­мират основно от американс­кото и скандинавските първенства. ЦСКА има практика да наблюдава млади футболисти от Норвегия и Швеция.

Възможно е част от зимни­те попълнения дори да прове­дат няколко тренировки с ти­ма преди края на тази година. По сходен начин се действаше с плеймейкъра Роланд Алберг през есента на 2017-а, макар неговото привличане да се оказа неуспешно. Той тренира близо месец с тима през но­ември и декември.

В ЦСКА искат да привлекат няколко футболисти през зи­мата, тъй като отчитат лятната селекция като неособено добра. Целта е всички подписи да бъдат осигурени преди старта на зимната подготовка. Тогава пълноцен­ни тренировки се очаква да за­почне и крилото Енрике, кой­то ще пропусне целия есенен дял. За 4-та поредна зима ар­мейците ще са на лагер в Марбея.

Тема Спорт: Мазурек с нов шанс за изява


Старши треньорът на Левски Петър Хубчев най-ве­роятно ще може да разчита само на Найджъл Роберта от контузените, които пропу­снаха мача с Дунав, за сблъсъ­ка с Етър. Двубоят с боляри­те е в сряда, 6 ноември, от 15:30 часа на „Герена" и ще бъ­де предаван пряко по Диема спорт. Срещу болярите извън сметките се очаква да бъдат отново филипе Нашименто и Мохамед Насиру, както и трайно контузеният Стани­слав Костов. Първите двама имат някакви шансове да по­паднат в групата, но те не са особено големи.

От началото на сезона Хубчев и екипът му разчи­тат основно на едно ядро от футболисти и титулярният състав не е труден за прогно­зиране. Шанс за изява срещу Етър отново ще получи Франко Мазурек. Аржентинският халф разочарова в до­макинството на Дунав (2:0) и бе първият заменен - напусна терена в началото на втора­та част.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки