Балъков: В съвременния футбол сме на светлинни години от съвременните изисквания

Говорихме с Георги Дерменджиев, потенциалът на националния отбор не може да се покаже заради много фактори, допълни спецът

Балъков: В съвременния футбол сме на светлинни години от съвременните изисквания
Бившият национален селекционер по футбол Красимир Балъков уважи премиерата на на книгата на гл.ас. д-р Иван Неделчев - “Съвременните психологически и философски аспекти на културизма”. 
 
“Тук съм първо, защото Иван Неделчев ми е много голям приятел. Второ, защото нещата, които е написал, са тези, които липсват на нашето общество и футбола ни.
 
В съвременния футбол сме на светлинни години от съвременните изисквания. Не можем да се обединим, гледаме индивидуалното, а не колективното”, започна Балъков.
 
Той говори и за наскоро подадената оставка като национален селекционер, последвала бурните събития след загубата от Англия с 0:6 на “Васил Левски”, довели до напускането и на президента на БФС Борислав Михайлов.
 
“Аз съм врял и кипял във футболния бизнес. За мен това вече е назад. Стискам палци на националния отбор. Не съм се виждал с Борислав Михайлов. След такива ситуации човек има нужда от време, за да намери себе си. Сигурно ще се видим.
 
Всичко е минало и заминало, не искам да коментирам станалото на “Васил Левски”. Това за мен е инцидент, който трябва бързо да забравим и загърбим. Не говоря за расисткия скандал, а за нещата след мача.
 
Грешки допускаме всички, аз не правя изключение. Ако бях останал за баражите, може би щях да анализирам грешките си. Говорихме с Георги Дерменджиев. Казахме си много неща. Пожелавам му успех и стискам палци за мачовете през март. Те са фокусът, всичко друго е подготовка за тях.
 
Потенциалът на българския национален отбор не може да се покаже заради много фактори, включително и психологически”, коментира Балъков пред  Sportal.bg.
 
Той сподели също, че прекарва свободното си време на голф игрището, радва се на внука си и семейството си, а бъдещето му остава открито.

 

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки