Политическата криза в Чили премести финала за Копа Либертадорес

За титлата ще спорят настоящият шампион Ривър Плейт и Фламенго

Политическата криза в Чили премести финала за Копа Либертадорес

Финалът за Копа Либертадорес няма да се играе в чилийската столица Сантяго. Причината са нестихващите протести. След дълго обсъждане беше решено мачът да се проведе в Лима.

 
За титлата ще спорят настоящият шампион Ривър Плейт от Аржентина и бразилският Фламенго. Датата остава непроменена - 23 ноември.
 
Този сезон финалът ще е исторически, защото за пръв път първенецът ще бъде определен в един мач.
 
Заради протестите в Чили се повтори ситуацията от преди година, когато се търсеше решение къде да се проведе решителният двубой (тогава проблемът дойде заради напрежението и сблъсъците между големите съперници и финалисти Ривър плейт и Бока хуниорс и в крайна сметка се стигна до двубой в Мадрид).
 
Вариантите Ривър плейт и Фламенго да играят два мача при разменено гостуване или пък на друг континент са били отхвърлени категорично. Други предложения бяха финалът да е в Асунсион, Меделин, Монтевидео, Порто Алегре и др.
 
Преди седмица южноамериканската конфедерация обяви, че финалът ще се играе по програма в Сантяго. Сега привърженици на двата отбора изразяват недоволството си от късната промяна и избора на Лима, тъй като имат малко време да организират пътуването си.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки