Брилятно изпълнение на Дуарте помрачи настроението на Емери и компания (ВИДЕО)

Арсенал продължава серията си без победа, взе само точка като гост на Витория (Гимараеш)

Брилятно изпълнение на Дуарте помрачи настроението на Емери и компания (ВИДЕО)

За пореден път Арсенал се представи слабо и едва не загуби при гостуването си на Витория (Гимараеш) в изтеглена среща от група “F” на Лига Европа. Срещата завърши 1:1, с което лондончани нямат победа вече в четвърти пореден мач във всички турнири. Тази вечер играчите на Унай Емери имаха само един удар във вратата и го реализираха - в 80-ата минута чрез Шкодран Мустафи. Португалците обаче заслужено изравниха в добавеното време след феноменална странична ножица на Бруно Дуарте. Секунди по-късно гредата спаси Арсенал, а същото се беше случило и в началото на мача.

В крайна сметка Арсенал продължа да е начело в групата си с 10 точки и е фаворит да продължи напред. Витория е последен с 1 пункт. В другия двубой от групата утре Стандард (Лиеж) приема Айнтрахт (Франкфурт).

Мачът в Гимараеш беше изместен за днес по желание на властите в португалския град, тъй като утре вечер в района ще играе и Брага, а два мача на толкова близко разстояние (oколо 20 км) щяло да доведе до проблеми с трафика.

Преди две седмици португалците измъчиха финалиста от миналия сезон, след като до 80-ата минута на “Емиратс” водеха с 2:1. В крайна сметка Арсенал обърна до 3:2. Това обаче се оказава и единственият успех на лондончани в последните им шест двубоя изобщо.

Двубоят започна двуостро, за което помогна и изсипващият се дъжд. В 8-ата минута Пепе от домакините нацели страничната греда на вратата на Арсенал.

Играчите в бяло по-добре се адаптираха и в 19-ата минута отново се разминаха с попадение. Тогава защитникът Едмонд Тапсоба се включи в атака при статично положение и засече с глава, но Мартинес отрази.

След това гостите изнесоха играта напред и в 23-ата минута бяха много близо до гола. Тогава Роб Холдинг пропусна с глава от 3-4 метра.

Три минути по-късно англичаните пак извадиха късмет, след като фалциран изстрел на Давидсон мина край гредата в аут.

Второто полувреме започна с пореден шанс за тима на Витория, като този път Едуардс напредна отдясно, но не успя да центрира добре.

Нищо съществено в играта на Арсенал не се променяше и Емери започна да губи търпение. В 65-ата той вкара Александре Лаказет с надеждата да засили атаката.

На стадиона заваля нова порция силен дъжд, а и силите на домакините свършиха. Постепенно лондончани натиснаха и създадоха няколко опасности.
Така дойде и 80-ата минута, когато Пепе центрира от фал и Мустафи се разписа с глава - 1:0 за Арсенал.

Играчите на Витория пропуснаха своя "златен" шанс в 90-ата, когато техен играч шутира над гредата от десетина метра. Това обаче не беше фатално, защото в началото на добавеното време Бруно Дуарте изравни с впечатляваща странична ножица.

Веднага след това пък Мустафи за малко да си вкара автогол, след като неволно отклони топката към собствената си врата и кълбото се отби в гредата.

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки