Брилятно изпълнение на Дуарте помрачи настроението на Емери и компания (ВИДЕО)

Арсенал продължава серията си без победа, взе само точка като гост на Витория (Гимараеш)

Брилятно изпълнение на Дуарте помрачи настроението на Емери и компания (ВИДЕО)

За пореден път Арсенал се представи слабо и едва не загуби при гостуването си на Витория (Гимараеш) в изтеглена среща от група “F” на Лига Европа. Срещата завърши 1:1, с което лондончани нямат победа вече в четвърти пореден мач във всички турнири. Тази вечер играчите на Унай Емери имаха само един удар във вратата и го реализираха - в 80-ата минута чрез Шкодран Мустафи. Португалците обаче заслужено изравниха в добавеното време след феноменална странична ножица на Бруно Дуарте. Секунди по-късно гредата спаси Арсенал, а същото се беше случило и в началото на мача.

В крайна сметка Арсенал продължа да е начело в групата си с 10 точки и е фаворит да продължи напред. Витория е последен с 1 пункт. В другия двубой от групата утре Стандард (Лиеж) приема Айнтрахт (Франкфурт).

Мачът в Гимараеш беше изместен за днес по желание на властите в португалския град, тъй като утре вечер в района ще играе и Брага, а два мача на толкова близко разстояние (oколо 20 км) щяло да доведе до проблеми с трафика.

Преди две седмици португалците измъчиха финалиста от миналия сезон, след като до 80-ата минута на “Емиратс” водеха с 2:1. В крайна сметка Арсенал обърна до 3:2. Това обаче се оказава и единственият успех на лондончани в последните им шест двубоя изобщо.

Двубоят започна двуостро, за което помогна и изсипващият се дъжд. В 8-ата минута Пепе от домакините нацели страничната греда на вратата на Арсенал.

Играчите в бяло по-добре се адаптираха и в 19-ата минута отново се разминаха с попадение. Тогава защитникът Едмонд Тапсоба се включи в атака при статично положение и засече с глава, но Мартинес отрази.

След това гостите изнесоха играта напред и в 23-ата минута бяха много близо до гола. Тогава Роб Холдинг пропусна с глава от 3-4 метра.

Три минути по-късно англичаните пак извадиха късмет, след като фалциран изстрел на Давидсон мина край гредата в аут.

Второто полувреме започна с пореден шанс за тима на Витория, като този път Едуардс напредна отдясно, но не успя да центрира добре.

Нищо съществено в играта на Арсенал не се променяше и Емери започна да губи търпение. В 65-ата той вкара Александре Лаказет с надеждата да засили атаката.

На стадиона заваля нова порция силен дъжд, а и силите на домакините свършиха. Постепенно лондончани натиснаха и създадоха няколко опасности.
Така дойде и 80-ата минута, когато Пепе центрира от фал и Мустафи се разписа с глава - 1:0 за Арсенал.

Играчите на Витория пропуснаха своя "златен" шанс в 90-ата, когато техен играч шутира над гредата от десетина метра. Това обаче не беше фатално, защото в началото на добавеното време Бруно Дуарте изравни с впечатляваща странична ножица.

Веднага след това пък Мустафи за малко да си вкара автогол, след като неволно отклони топката към собствената си врата и кълбото се отби в гредата.

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки