Сензациите в пресата: Жанио Бикел готов за мача с Лудогорец

В Израел броят Стаси за продаден, Мишо Александров дебютира за Арда след паузата

Сензациите в пресата: Жанио Бикел готов за мача с Лудогорец

Най-интересните теми от българската преса днес, 7 ноември:

 

„Тема спорт”: Жанио Бикел готов за мача с Лудогорец

 

Халфът на ЦСКА Жанио Бикел е на финалната права от своето възстановяване. Очаква се той да стартира пълноценни занимания през следващата седмица, когато е паузата в първенството заради националните отбори. Възможно е Бикел да попадне в групата още за гостуването на Ботев Враца на 23 ноември, събота, в мач от 17-ия кръг. В най-лошия случай завръщането му на терена ще е в двубоя с Лудогорец на 1 декември, неделя. Той беше полевият футболист на ЦСКА с най-много игрови минути през сезона до срещата с Витоша Бистрица (4:0) на 5 октомври, когато получи контузия и бе сменен на почивката. Клубният сайт на червените информира на 14 октомври: 

"Полузащитникът Жанио Бикел страда от травма в рамото, която получи по време на мача срещу Витоша. Заради контузията се налага той да претърпи хирургическа интервенция, която ще бъде извършена от специалисти в клиника във Валенсия. Сърцатият футболист ще отсъства от терените около месец и половина и се очаква да се завърне на терена в края на ноември".

Така прогнозите за възстановяването на Бикел се оказаха напълно точни.

 

„Меридиан мач”: В Израел броят Стаси за продаден

 

Израелска скаутска агенция опита да промотира крилото на Левски Станислав Иванов за местните грандове. Според специалистите играч на тези години и с неговите показатели си заслужава парите. „Трябва да се види само дали ще има отбор, който ще успее да го измъкне от Левски", коментираха те. 

Мениджъри обаче веднага контрираха, че това е невъзможно. „Иванов вече е в полезрението на отборите от средата на таблицата на големите първенства. Най-вече на тези в Италия. Нашата лига не може да се бори с тях. Освен това Левски вече му е определил цена. Очаква се да бъде продаден или преотстъпен през януари или най-късно през лятото" контрира един от тях.

 

„Тема спорт”: Мишо Александров дебютира за Арда след паузата

 

Бившият национал Михаил Александров ще може да направи своя дебют за Арда след паузата в шампионата заради националните отбори в средата на месеца. Александров вече тренира с отбора, но от спортно-техническия щаб искат да изчакат да се възстанови напълно. Както е известно, малко след началото на новия сезон той бе освободен от Арсенал Тула и подписа с Арда до края на сезона. Почти сигурно бившият футболист на Лудогорец и др. ще дебютира на 22 ноември при домакинството на сините срещу Витоша. Надеждата на старши треньора Стамен Белчев е, че Александров ще вдигне класата на тима му със солидния стаж в чужбина, който натрупа.

Арда пък се похвали с трима футболисти, които получиха повиквателни за националните си отбори. Румян Ховсепян ще се включи в предстоящите два мача от евроквалификации за Армения. Първата среща е на 15 ноември като домакин на Гърция, а на 18 ноември Ховсепян и компания гостуват на Италия. Илиас Хасани и Али Сесай ще вземат участие в квалификациите за Купата на африканските нации. Хасани, който е национал на Алжир, се изправя на 11 ноември у дома срещу Замбия, а три дни по-късно гостува на Ботсвана. Али Сесай, който е от Сиера Леоне, приемат Лесото на 11 ноември, а на 18 гостуват на Бенин.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки