Това е Родриго - новата звезда на Реал

18-годишният бразилец постави рекорд и блесна с хеттрик на "Бернабеу" в Шампионска лига

Това е Родриго - новата звезда на Реал

Той е Родриго. Само на 18 години, 9 месеца и 28 дни бразилецът се отчете с хеттрик, при това за "Реал" Мадрид, при това в Шампионската лига, при това пред препълнения "Сантяго Бернабеу".

Той е Родриго, който само за 188 дни се прости с титлата Най-млад голмайстор на "кралския клуб" в най-силния европейски клубен турнир. Тя остана за легендата на "белите" Раул, който се разписа през 1995 г. във вратата на "Ференцварош".

Той е Родриго, който подписа спонсорски договор е една от най-големите компании за спортни стоки - "Найк", още преди да стъпи в Европа.

Кой всъщност е този Родриго?

Роден през 2001 г. в Сао Пауло, той рано-рано си печели прякора "Новия Неймар". Бразилецът е плод на една много млада любов. Майка му Денис и баща му Ерик посрещат на бял свят своето първо дете, докато са все още непълнолетни. Семейството не е от най-бедните в града. По-скоро е от средната класа, като бащата на Родриго също се увлича от футбол, но без особени успехи.

Това обаче не му пречи да насочи своя син към любимата на Бразилия игра с топка в краката. Баща му често му показва видеа с изпълнения на Робиньо, който тогава носи фланелката на "Реал" Мадрид, а малчуганът ги копира в дневната.

На 9 години Родриго вече е част от школата на "Сантос". Само че талантът му блести не на зеления терен, а в... залата. Поел по стъпките на идола си Робиньо, бъдещият автор на хеттрик в Шампионската лига започва първо да се занимава с футзал. Той често играе срещу доста по-големи и опитни момчета, но това като че ли само го мотивира и изобщо не го притеснява.

От "Найк" също не могат да си затворят очите за таланта. Родриго има официален договор с производителя - нещо, за което мечтаят всички млади футболисти, от 12-годишен. Дори самият Неймар трябва да стане на 13 преди официално да се обвърже с фирмата и да стане лице на нейните стоки.

Тези проблясъци и ювелирни изпълнения не отбягват на треньорите в школата на "Сантос". Родриго бързо се превръща в капитан на юношеските тимове и лидер на терена. Така че не е никаква изненада, че от мъжкия отбор прибягват до услугите му. През март 2017 г. той за първи път е включен в състава на тима, а през ноември прави и дебюта си срещу "Атлетико" Минейро.

Славата на Родриго се носи не само в Южна Америка, а и отвъд Океана. И как да станеш като Робиньо, ако не облечеш фланелката на "Реал" Мадрид? За това един от най-щастливите дни за новата звезда е 15 юни 2018 г. Тогава той подписва договор с "кралския клуб". За доста впечатляващите 40 млн. евро.

"Мотивиран съм да отида в "Реал". Това е един от най-големите отбори в света. Предвид колко е велик, малко ме е страх, но е от онзи добрия страх. Той ще ме мотивира още повече и ще ме накара да покажа най-доброто от себе си", казва тогава той.

Останалото е история! Родриго играе за кратко за втория отбор на "Реал", а на 25 септември дебютира за любимия си отбор срещу "Осасуна", при това с гол. Вкарва още един и срещу "Леганес", а в мрежата на "Галатасарай" наниза 3.

Момчето, за което всички говорят, извън терена е скромен. На представянето му в Мадрид бяха майка му, баща му и сестра му, която е само на 1 година. Иначе често може да бъде видян да кара скейтборд. А личния си живот пази в строга тайна.

Ясни са последните проверки на Германия преди Евро 2024

Ето срещу кого ще се изправи Бундестима

Арсенал и Ливърпул се борят за нападател на Борусия Д

Вижте подробности

Кансело: Искам да прекарам още няколко години в Барселона

Вижте подробности

Милан проявява интерес към полски национал от Фенербахче

Вижте подробности

Роналдо ще пропусне мача на Португалия срещу Швеция

Вижте подробности

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки